Soluții de criză pentru salvarea Parcului Transagropolis, aflat în criză de timp

miercuri, 28 septembrie 2016, 01:54
2 MIN
 Soluții de criză pentru salvarea Parcului Transagropolis, aflat în criză de timp

Consiliul Judeţean încearcă un artificiu pentru a nu rata un proiect de şase milioane de euro. Parcul agroindustrial Transagropolis de la Leţcani trebuia să fie dat în funcţiune încă din luna mai a anului trecut, iar până la sfârşitul acestui an să aibă un grad de ocupare de minim 10%. 

Într-o primă variantă, se stabilise ca administrarea parcului să fie încredinţată unei organizaţii neguvernamentale de interes public, CJ nereuşind însă deocamdată să o înfiinţeze. Aflat în criză de timp, executivul CJ a propus scoaterea la licitaţie a spaţiilor disponibile în cadrul parcului, renunţând la constituirea unei ONG. Propunerea urmează să fie supusă spre aprobare plenului CJ în cadrul şedinţei sale de azi. “Având în vedere timpul foarte limitat pentru îndeplinirea indicatorilor din post-implementare al proiectului, opinăm asupra demarării cu celeritate a procedurilor privind închirierea spaţiilor. În acelaşi timp, propunem demararea procedurilor de concesiune, conform prevederilor legale din domeniul concesionării de servicii”, se menţionează în raportul grupului de lucru însărcinat cu găsirea unei soluţii juridice.

Conform proiectului de hotărâre care va fi discutat astăzi, birourile şi spaţiile comerciale din cadrul Transagropolis ar urma să fie scoase la licitaţie spre închiriere cu 4,5 euro/mp/lună, spaţiile de depozitare simplă – cu 3,5 euro/mp/lună, spaţiile de depozitare cu temperatură controlată – cu 5 euro/mp/lună, iar platformele exterioare, cu un euro/mp/lună.

În cadrul Transagropolis au fost amenajate 27 de spaţii comerciale şi birouri cu suprafeţe cuprinse între 8,7 mp şi 37,86 mp, zece celule de depozitare cu suprafeţe de 65,75-92,2 mp, un showroom de 416 mp şi două platforme betonate a 400 mp. Valoarea proiectului de construire a Transagropolis s-a ridicat la 5,9 milioane de euro, 2,8 milioane de euro reprezentând cofinanţarea UE. Grupul ţinţă al proiectului este reprezentat de producătorii agricoli din judeţul Iaşi, raionul Ungheni, raionul Făleşti şi din regiunea ucraineană Vinnitsa.

Comentarii