Sorţi grei pentru CSM

sâmbătă, 02 iulie 2016, 01:43
3 MIN
 Sorţi grei pentru CSM

 Deşi este deţinătoarea trofeului, CSM Bucureşti nu a fost cap de serie la tragerea la sorţi pentru grupele Ligii Campionilor la handbal feminin şi a picat în grupă cu finalista, Györ ETO

 
Câştigătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin în 2016, CSM Bucureşti, va juca în sezonul 2016-2017 al competiţiei în grupa C, cu formaţiile Györ ETO (Ungaria), FC Mitdtjylland (Danemarca) şi Rostov Don (Rusia), potrivit tragerii la sorţi de ieri. Pare straniu, dar deţinătoarea trofeului a fost plasată în urna a doua valorică, astfel se explică faptul că a căzut în grupă cu finalista. Seedingul la Federaţia Europeană de Handbal (EHF) se face conform clasamentului propriu, ori CSM este un nume relativ nou în elita handbalului feminin. Din celelalte grupe fac parte formaţiile Buducnost, Thüringer HC, Metz Handball, câştigătoarea grupei preliminare 1 (grupa A), HC Vardar, Astrahanocika, Ferencvarosi TC Budapesta, câştigătoarea grupei preliminare 2 (grupa B), Larvik HK, Team Esbjerg, IK Savehöf şi câştigătoarea grupei preliminare 3 (grupa D). În preliminarii vor lua startul 12 echipe, împărţite în trei grupe, care vor juca în 11-12 septembrie, iar câştigătoarea fiecărei grupe preliminare se va califica mai departe. În sezonul 2015-2016, CSM Bucureşti a câştigat în premieră Liga Campionilor, după ce a învins formaţia ungară Györ ETO, în finala de la Budapesta, cu scorul de 29-26, iar acum se va duela din nou cu campioana ţării vecine chiar din faza grupelor. În stagiunea 2016-2017, CSM Bucureşti va fi condusă de antrenorul danez Jakob Vestergaard, după ce compatriotul său Kim Rasmussen, cu care echipa din Capitală a cucerit Liga Campionilor, a decis să preia naţionala Ungariei. Primele meciuri din grupele Ligii Campionilor vor avea loc între 14-16 octombrie.
Totodată, campioana României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, va juca în grupa D a Ligii Campionilor, cu echipe din Franţa, Danemarca, Ucraina, Turcia şi una provenită din calificări, potrivit tragerii la sorţi de ieri. în grupele C şi D au fost repartizate echipele Naturhouse la Rioja, HC Metalurg, Ce hovskie Medvedi, Montpellier HB, Elverum Handball şi câştigătoarea grupei 1 preliminare(grupa C) şi HBC Nantes, TTH Holstebro, HC Motor Zaporoje, Beşiktaş Mogaz HT, Dinamo Bucureşti şi câştigătoarea grupei 2 preliminare (D). Dinamo Bucureşti a făcut parte din urna a cincea valorică la tragerea la sorţi. Din grupa a doua  preliminară, a cărei câştigătoare va evolua ulterior în grupa lui Dinamo, fac parte formaţiile ABC/Uminho, Bregenz Handball, Achilles Bocholt şi Maccabi Tel Aviv. De asemenea, în grupele valorice superioare A şi B vor juca 16 echipe cu ranking continental superior. În calificări joacă opt echipe, în 3-4 septembrie, pentru două locuri calificante în grupele C şi D. Meciurile din grupe vor începe  Primele clasate în grupele A şi B acced direct în sferturile de finală, iar echipele de pe locurile 2, 3, 4, 5 şi 6 din grupele A şi B se califică în optimile de finală, alături de cele 2 echipe rezultate din confruntările dintre primele 4 echipe din grupele C şi D.  Primele meciuri din grupe au loc între 21 şi 25 septembrie 2016, iar ultimele între 8 şi 12 martie 2017.
 
 
 
 

Comentarii