Cinci kilograme de canabis primite prin colet de la Valencia

Soţ şi soţie dintr-un sat ieşean, importanţi dealeri de droguri pe piaţa din municipiu

joi, 19 mai 2016, 01:53
2 MIN
 Soţ şi soţie dintr-un sat ieşean, importanţi dealeri de droguri pe piaţa din municipiu

Procuroriii DIICOT Iaşi au prins în flagrant mai multe persoane care se ocupau cu traficul de droguri şi care au primit zilele trecute un colet cu stupefiante din Spania. Potrivit anchetatorilor, în perioada septembrie 2015 – mai 2016 Nicuşor Ciobotaru, alături de alte persoane, au cumpărat mai multe kilograme de canabis din Valencia, Spania, pe care le-au adus la Iaşi prin colete şi pe care le-au depozitat în localitatea Drăguşeni din judeţul Iaşi. Ulterior, Ciobotaru a vândut drogurile, împreună cu soţia, altor dealeri din Iaşi.

„La data de 07.05.2016, inculpatul Ciobotaru Nicuşor s-a deplasat din România în Spania, localitatea Valencia, de unde a procurat, contra sumei de 21.000 euro, cantitatea de circa 6 kilograme canabis, drog de risc, pe care a disimulat-o într-un nou colet, printre alte bunuri, şi pe care l-a expediat la data de 14.05.2016 în România prin intermediul unui microbuz aparţinând unei firme de transport din Suceava, având ca destinatar pe inculpata Ciobotaru Mihaela“, au precizat procurorii.

După ridicarea coletului, Mihaela Ciobotaru a mers în localitatea Negreşti din judeţul Vaslui, unde a fost prinsă în flagrant. „Cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare, la locuinţa inculpaţilor a fost descoperită cantitatea de 670,2 grame rezină de canabis (masă netă) şi cantitatea de 14,93 grame canabis (aflată în alt colet introdus, în mod fraudulos, în ţară în perioada anterioară), deţinute în vederea comercializării pe piaţa ilicită din municipiul Iaşi, precum şi 2 cântare electronice folosite la cântărirea drogurilor“, au mai spus procurorii. 

 

Comentarii