Soţii Nedea au ales un nou lot de copii pe care îi vor pregăti pentru Medicină

joi, 20 octombrie 2016, 01:56
2 MIN
 Soţii Nedea au ales un nou lot de copii pe care îi vor pregăti pentru Medicină

Elevii fără posibilităţi financiare sunt pregătiţi gratis la biologie, în vederea admiterii la medicină.

Ca în fiecare an, soţii Nedea au ales elevii pe care îi vor pregăti la biologie pentru admiterea din vară. Aceştia duc mai departe proiectul început acum mulţi ani, „SAP-ed“, prin care pregătesc, prin intermediul unei fundaţii, elevi cu posibilităţi financiare reduse pentru ca aceştia să reuşească la medicină.

Nina Nedea este profesor la Colegiul „M. Eminescu“, iar Mircea Nedea, la Colegiul „C. Negruzzi“. Anul trecut, aceştia au pregătit 11 elevi, din care 10 au fost admişi: opt la buget şi doi la taxă.

Proiectul SAP-ed, de studii aprofundate pentru elevii defavorizaţi, se află în al şaselea an de desfăşurare şi este dedicat elevilor claselor terminale de liceu ce provin din familii cu venituri reduse, cu un venit lunar de sub 400 de lei pe membru de familie, şi care doresc să-şi facă o carieră în domeniul medical. În cei cinci ani au fost pregătiţi sâmbătă de sâmbătă un număr de 79 de elevi, din care 60 sunt în prezent studenţi.

Elevii care au intrat anul acesta în program învaţă la şcolile bune din oraş şi visează să ajungă medici. Soţii Nedea sunt ajutaţi în acest proiect şi de trei dascăli de chimie de la „Negruzzi“ şi „Eminescu“, care pregătesc cu elevii materia pentru admiterea de anul acesta.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii