Soţii Steenkamp întorc pagina

miercuri, 12 februarie 2014, 02:50
2 MIN
 Soţii Steenkamp întorc pagina

Socrii atletului Oscar Pistorius, acuzat de uciderea prietenei sale vor participa la proces

Părinţii prietenei lui Oscar Pistorius, Reeva Steenkamp, ucisă de atletul paralimpic în urmă cu un an, au afirmat ieri că speră că procesul care începe pe 3 martie le va permite "să întoarcă pagina". Pistorius este acuzat că a asasinat-o pe Reeva Steenkamp, împuşcând-o de mai multe ori, în zorii zilei de 14 februarie 2013, la locuinţa lui. Campionul paralimpic a explicat că a confundat-o pe tânără cu un intrus şi a tras prin uşa închisă a toaletei în care se afla Reeva. Dacă va fi găsit vinovat, atletul riscă să rămână pe viaţă în spatele gratiilor.Procesul lui Pistorius va avea loc între 3 şi 20 martie, la Pretoria.
"June şi alţi membri ai familiei vor fi prezenţi la proces. Tot ce vrem este să întoarcem pagina şi să ştim că fiica noastră nu a suferit în acea tragică zi de Sfântul Valentin", a declarat Barry, tatăl victimei, aprobat de soţia sa June. O fundaţie ce poartă numele Reevei, menită să lupte împotriva violenţelor suferite de femei, va fi înfiinţată după proces, au indicat cei doi. Ei au explicat că această cauză era foarte importantă pentru fiica lor.
Supranumit "Blade Runner" din cauza protezelor sale de carbon, Oscar Pistorius a devenit în august 2012, la Londra, primul sportiv cu ambele picioare amputate care a participat la Jocurile Olimpice, reuşind să se califice în semifinalele probei de 400 m. Sportivul era pasionat de armele de foc, uneori violent şi înclinat să-şi piardă uşor sângele rece, conform unor anchete realizate de presă după crimă.
Drama de acum un an a pus capăt în mod brutal carierei lui Pistorius, care nu a mai concurat de atunci în nicio cursă, deşi a fost eliberat pe cauţiune şi a obţinut permisiunea să părăsească teritoriul sud-african. (AGERPRES)

Comentarii