Spitalul de Copii pregăteşte încă o linie de gardă pentru secţia ATI

duminică, 24 ianuarie 2016, 17:56
2 MIN
 Spitalul de Copii pregăteşte încă o linie de gardă pentru secţia ATI

La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria“ se va înfiinţa o a doua linie de gardă pentru Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI).

„Noi am aprobat în Comitetul director, urmează să obţinem aprobarea Consiliului de Administraţie la următoarea întâlnire, după care înaintăm solicitarea către Ministerul Sănătăţii pentru aprobarea finală. Am stabilit de asemenea şi scoaterea la concurs a unui post de medic anestezist“, a declarat doctorul Radu Terinte, managerul spitalului.

Secţia are în prezent o singură linie de gardă în contextul în care normele Ministerului Sănătăţii prevăd existenţa a minimum două linii de gardă pentru secţiile de terapie intensivă. Actuala secţie ATI are cinci săli de operaţie şi 30 de paturi de terapie intensivă.

„Este o activitate intensă. Noi asigurăm toate urgenţele din Moldova, avem secţie de arşi, compartiment de chirurgie neonatală, neurochirurgie şi chirurgie plastică“, a declarat doctorul Corneliu Paiu, şeful Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Pe lângă activitatea din sălile de operaţie, un număr mai mare de medici ar ajuta şi la o mai bună observare a rezidenţilor care îşi desfăşoară practica în unitatea medicală.

„Fiindcă este o clinică, lucrăm cu rezidenţi care fac stagii obligatorii şi care pot fi integraţi în activitatea de gardă. Atunci îi va supraveghea îndeaproape un anestezist senior şi vor putea lucra în linia de gardă în acelaşi timp“, a adăugat doctorul Corneliu Paiu.

Încă din anul 2009 se fac memorii pentru înfiinţarea unei noi linii de gardă în condiţiile în care secţia ATI desfăşoară programe naţionale de anestezie, terapie intensivă prin programe de transplant, plus o activitate în sălile de operaţii, legată de terapie intensivă.

Comentarii