Sportivii de la CSU Politehnica, primii din ţară

marți, 10 decembrie 2013, 02:50
3 MIN
 Sportivii de la CSU Politehnica, primii din ţară

Şi în 2013, clubul studenţesc ieşean a fost desemnat cel mai bun club sportiv universitar din România

 

Sportivii de la CSU Politehnica, primii din ţară
 
 
CSU Politehnica Iaşi a organizat ieri o conferinţă de presă în care a fost prezentat bilanţul pe anul în curs şi planurile pentru 2014. Preşedintele clubului, Leonida Antohi, s-a arătat încântat de faptul că “pentru al cincilea an consecutiv, pe baza punctajului acumulat, am fost desemnaţi cel mai bun club studenţesc din ţară dintre cele 26 existente”, el punctând câteva dintre performanţele realizate: “Suntem singurul club din ţară care a avut 12 echipe înscrise în campionatele naţionale. La şase dintre ele, la rugby feminin, şah feminin, judo under 23, puşcă seniori, badminton şi puşcă juniori am devenit campioni, la rugby feminin, şah feminin şi puşcă juniori luând şi Cupa. Apoi, alte două echipe, cea de rugby şi cea de tenis de masă feminin au promovat în prima ligă. Deviza noastră, «Nicio secţie fără sportivi la loturile naţionale», s-a îndeplinit. Sportivii noştri au obţinut rezultate excelente. Regretul meu e legat de cea mai bună sportivă, Angela Moroşanu, care, dacă nu se accidenta, avea un an extraordinar”. Conform lui Antohi, pentru obţinerea performanţelor amintite, CSU Politehnica a cheltuit în acest an 1,8 milioane lei. 1,6 milioane au fost subvenţii primite de la Ministerul Educaţiei şi Fundaţia Sportului Ieşean, oficialităţile locale punând la dispoziţie clubului circa 2,2 milioane lei, iar 2,1 milioane au fost venituri proprii. În ceea ce priveşte perspectiva, clubul ieşean are ca principal scop Olimpiada din 2016. “La Londra, în 2012, am fost reprezentaţi de trei sportivi şi un antrenor din cei 12 sportivi pe care i-am avut nominalizaţi. De la 1 ianuarie 2014, începe lupta pentru obţinerea locurilor pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro. În planul managerial, avem 21 de sportivi nominalizaţi pentru această competiţie, la care sperăm să depăşim ceea ce am făcut la Londra” a spus şeful CS Politehnica, care şi-a exprimat speranţa că descentralizarea în sport nu va afecta clubul pe care-l conduce: “Din câte am înţeles, cinci cluburi mari, Iaşul, Clujul, Timişoara, Bucureştiul şi Craiova, vor rămâne ale Ministerului, celelalte vor trece la Universităţile de care aparţin. Sper ca activitatea să se desfăşoare în condiţii bune în continuare”.
Prezent la conferinţă, viceprimarul Iaşului, Mihai Chirica, a dat asigurări că Politehnica va fi sprijinită de autorităţile locale şi în 2014: “Vom rămâne alături de acest club, în tentativa de a rămâne primul dintre cele studenţeşti din ţară. Finanţarea va fi axată şi mai mult pe performanţă”.
La întâlnirea de ieri s-a anunţat şi faptul că Iaşul va găzdui două competiţii importante de şah în 2014. “Am acceptul domnului viceprimar Chirica de a anunţa că Iaşul va găzdui între 10 şi 18 mai un turneu internaţional puternic de şah, un open cu premii în valoare de 25 000 de euro, la care va fi prezent şi preşedintele Federaţiei Internaţionale. Apoi, între 14 şi 22 iulie vom organiza Campionatul European pe echipe pentru sportivii sub 18 ani” a declarat Vasile Manole, coordonatorul secţiei de şah a CSU Politehnica.
La conferinţă au mai luat cuvântul şi decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Iaşi, Marin Chirazi, care a amintit de sprijinul pe care facultatea pe care o conduce îl acordă sportivilor legitimaţi la Poli şi directorul general administrativ al Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi”, Petru Condrea, care a transmis un mesaj de sprijin din partea conducerii universităţii.
 
 
Top 10 sportivi CS Politehnica
 
1. Angela Moroşanu (atletism)
2. Flavius Smeu (judo)
3. Alina Motoc, Irina Bulmaga, Roxana Anton (şah)
4. Atilla Nagy (atletism)
5. Vlad Simionescu, Valeriu Duminecă (judo)
6. Alexandru Saucă, Mihai Axinte, Ionuţ Rusu (tir)
7. Emilia Vizitiu, Iuliana Sava (rugby)
8. Robert Neagu, Nicu Ignea (rugby)
9. Magda Lozniceriu (badminton)
10. Tudor Butnariu (rugby).
 

 

Comentarii