Start de vis, final de thriller

marți, 11 aprilie 2017, 01:43
4 MIN
 Start de vis, final de thriller

 

Prima jumătate de oră a partidei cu FC Botoşani a fost decisivă în stabilirea câştigătoarei derbiului Moldovei. Astăzi va fi, teoretic, virată suma de 1,5 milioane de lei la club
 
 
Fotbaliştii de la CSM Politehnica Iaşi revin astăzi la antrenamente după victoria obţinută sâmbătă, în derbiul Moldovei, 2-1 cu FC Botoşani. Succesul s-a datorat evoluţiei foarte bune din prima repriză, în special în prima jumătate de oră, când gazdele au dominat net o trupă care uitase la vestiare punctul forte, agresivitatea. Motorul echipei a fost tripleta din spatele vârfului, Bosoi – Ştefănescu – Ţigănaşu, care a profitat de faptul că stoperii oaspeţilor i-au acordat un tratament preferenţial lui Cristea, că tandemul de închiztărori Vaşvari – Bordeianu a fost uşor de depăşit şi că aripile Golofca şi Roman nu au făcut faza defensivă. S-a ajuns astfel destul de lejer la 2-0 în minutul 25, interval în care CSM a avut şi un penalty neacordat, scorul conservându-se până la pauză.
Consumul ridicat de energie din primul act s-a simţit în jocul unei echipe cu o medie de vârstă înaintată, care jucase miercuri un meci greu, la Mediaş. CSM a făcut pasul înapoi, greul căzând în repriza a doua pe umerii apărării. Grahovac a fost însă protejat foarte bine de tandemul Mihalache – Frăsinescu, astfel că singurele ocazii ale oaspeţilor au apărut de pe dreapta, unde Bosoi, care a fost trecut fundaş după accidentarea lui Voicu, nu l-a strunit pe Golofca. Din fericire pentru ieşeni, ex-suceveanul a înscris o singură dată, celelalte două oportunităţi de a înscrie, apărute pe final, nefiind concretizate, bara salvând, ca şi la Mediaş, Iaşul, în ultimul minut.
Astfel, chiar dacă nu a mai avut nicio ocazie importantă după 2-0 şi nu a tras pe poartă în actul doi, Iaşul s-a impus şi şi-a conservat poziţia de lider al play-out-ului.
Pentru CSM urmează meciul de la Voluntari, de lunea viitoare, în care jucătorii pregătiţi de Eugen Neagoe ar putea intra cu un moral mult mai ridicat, preşedintele grupării ieşene, Florin Prunea, spunând că a primit asigurări de la Mihai Chirica, primarul Iaşului, că situaţia financiară a clubului se va echilibra oarecum în această săptămână.
Primul pas a fost făcut ieri, când Fundaţia Sportului Ieşean a aprobat suplimentarea alocaţiei iniţiale făcute către clubul fotbal, de 800 000 de lei, cu încă 700 000 de lei. Suma totală, de 1,5 milioane lei, va fi virată, teoretic, astăzi spre club. Jumătate din bani se vor duce către bugetul de stat, iar cealaltă jumătate va fi alocată plăţilor urgente, între care se numără şi achitarea salariului jucătorilor pe luna ianuarie.
 
 
 
CSM-catalog
 
Grahovac (6) – a avut o greşeală fără urmări în prima repriză, a luat golul pe colţul scurt, a avut o intervenţie importantă în minutul 89 şi a fost ajutat de şansă peste un minut, la bara lui Golofca.
Voicu (6) – cât a jucat, Golofca nu a mişcat.
Mihalache (6), Frăsinescu (6) – un nou meci în care randamentul lor a dus la tăcerea totală a atacantului advers.
Sato (5) – depăşit de Roman în mai multe rânduri.
Bosoi (6) – invers faţă de meciul de la Mediaş; bun ca mijlocaş, unde a început jocul, dând şi un gol, modest ca fundaş, fiind depăşit în repetate rânduri de Golofca.
Mitic (5) – muncă fără claritate.
Gheorghe (5) – extrem de nervos.
Ţigănaşu (6) – a început foarte bine, a deviat mingea spre Ştefănescu la primul gol, a centrat la golul doi, s-a stins pe parcurs, având şi câteva execuţii modeste.
Ştefănescu (7) – a deschis scorul cu o execuţie superbă, a fost periculos şi în rest.
Cristea (5) – un joc mai şters al golgeterului echipei, care-şi pierde din prospeţime în sistemul cu un singur vârf şi aceasta se simte.
Răuţă (5) – nu a adus nimic notabil.
Golubovic (5) – a muncit mult, însă, fără a avea mingi utile, nu a fost periculos.
Panţîru (5) – potenţial de creştere.
 
 PS: Ultimul meci al etapei a V-a din play-out: Concordia Chiajna – Gaz Metan 1-1 (0-0). Dobrosavlevici (’56) / Trtovac (’52).
În play-off: Astra Giurgiu – Dinamo 1-2 (0-0). Săpunaru (‘90^3) / Rivaldinho (’83), Bumba (’85).
 
 
 
 
 
 
 

    

Comentarii