Start lansat al fotbaliştilor ieşeni

joi, 29 ianuarie 2015, 02:42
2 MIN
 Start lansat al fotbaliştilor ieşeni

CSMS Iasi – Pohang Steelers 3-0 (0-0), într-un meci amical disputat în Antalya. Creţu, care a marcat cel mai frumos gol, a fost convocat la echipa divizionară

 

 
CSMS Iaşi a bifat un rezultat foarte bun în primul meci de verificare al anului, disputat în Antalya, acolo unde se află în cantonament. Formaţia ieşeană a învins cu 3-0 (0-0) pe Pohang Steelers, o formaţie care a încheiat campionatul trecut pe locul IV în Coreea de Sud şi care are în palmares mai multe rezultate notabile în întrecerile din campionatul intern şi în cupele asiatice intercluburi. Marcatorii din formaţia pregătită de Nicolo Napoli au fost Creţu şi Bădic, între cele două reuşite sud-coreenii înscriind un autogol. CSMS a început meciul în formula Caparco – Voicu, Ciucă, Mihalache, Ţigănaşu – Bosoi, Creţu, Olah, Enescu, Böle – Onduku. La pauză a fost introdus portarul Grahovac şi o nouă linie defensivă – Mitic, Markovic, Plămadă, Bădic -, iar pe finalul s-au făcut alte trei schimbări,  Chelaru în locul lui Olah, respectiv Moisi – Creţu şi Crenganiş – Onduku. Urmatorul meci de verificare al CSMS va avea loc sambata, in compania FC Buniodkor, grupare din prima liga a Uzbekistanului. Informaţiile au fost transmise de ofiţerul de presă al clubului, Mircea Ungureanu.
Conform unor membri ai delegaţiei ieşene prezenţi în Antalya, golul zilei a fost cel al lui Creţu, care a înscris cu un şut puternic, de la circa 30 de metri. Al treilea portar, Grecu, nu a fost utilizat, Ciucur, Coşereanu şi juniorul Boiciuc nu au jucat din cauza unor mici probleme de natură medicală, în timp ce Liviu Mihai şi Braga lucrează separat, sub comanda preparatorului fizic Cezar Honceriu. Ieşenii susţin că Pohang a contat pe toţi jucătorii de bază, cu excepţia celor selecţionaţi la echipa naţională, care sunt prezenţi în lotul cu care reprezentativa Coreea de Sud a ajuns în finala Cupei Asiei pe care o va disputa în compania Australiei.

Altfel, ieri s-a anunţat oficial că Alexandru Creţu a fost convocat de selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Anghel Iordănescu, în selecţionata divizionară a ţării. Aceasta va lucra în Antalya în intervalul 3-15 februarie, interval în care va disputa şi trei jocuri de verificare.

 

Comentarii