Statuia Erosului Necunoscut

luni, 11 mai 2015, 01:50
3 MIN
 Statuia Erosului Necunoscut

* În ultimul deceniu, prima parte a lunii mai stătea sub semnul erotismului, spre deosebire de restul anului, aflat sub semnul eroismului. În fiecare an, la vremea asta, avea loc festivalul "Eros Show" (evident, erotic, că "Eros" nu e termen din agricultură sau macroeconomie), la Bucureşti, prilej pentru nenumăraţi bărbaţi români să se transforme în diverse patrupede (nu la mese şi scaune ne referim). Din câte se pare, în 2015 nu e Eros Show (nu-i nici an electoral), am căutat şi pe net, dar asta nu înseamnă că erotismul primăvăratic dispare din peisajul românesc. Dimpotrivă, de-a lungul şi de-a latul ţării oamenii îl sărbătoresc pe Cupidon în fel şi chip:

* Săptămâna trecută, în frumoasa localitate Puturoşi a fost ploaie mare cu spume, iar condiţiile meteo au împiedicat desfăşurarea festivalului "Amoraşul"; cu toate astea, primarul comunei a telefonat la Consiliul Judeţean să se laude că absolut toţi sătenii, de la mic la mare, au participat la concursul de tricouri ude. Şi nu doar de tricouri, ci şi de acareturi ude, în cătunele în care apa s-a ridicat mai mult. Până la urmă, edilul a promis alegătorilor săi că va organiza, totuşi, festival erotic, dar de-abia la toamnă, după ce se face tulburelul, ştiindu-se bine că nu există pe lume femeie urâtă, ci doar băutură puţină.

* Localnicii din Consumatori, aflaţi la muncă, la terasa bufetului comunal, au început să aplaude cu toţii, dintr-o dată, şi să scandeze prenumele domnului primar, care (credeau) le-a asigurat spectacol de strip-tease. Singurul reproş a fost că doamna Zamfira Lebădă, 92 de ani, consăteanca lor, se dezbrăca mult prea repede, fără a mai ţine cont de melodie (Guţă, care se auzea din boxa de lângă bar) şi de ritm şi care părea să fi uitat că scopul unui asemenea dans e cel de a aţâţa simţurile. După ce venerabila doamnă şi-a aruncat cât colo gumarii (şosetele nu, că nu s-au putut dezlipi de tălpi), pantalonii de trening, izmenele de sub ei, haina de ploaie făcută dintr-un sac din plastic, bundiţa, jacheta din lână şi fesul, a răcnit şi şi-a scos singură căpuşa care o muşcase de fund.

* De obicei, din festivalurile cu profil erotic nu lipsesc luptele într-un ring cu noroi (sau cu frişcă ori ciocolată) între două domnişoare aproape despuiate, care se iau la trântă zi de vară până-n seară, spre bucuria bărbaţilor prezenţi, care pun pariuri şi se holbează ca melcii. Lângă sediul Primăriei din Bugetari s-a organizat o luptă în glod, mult gustată de partea masculină: Denisa Rafală şi Iolanda Mâţă, ambele consătence şi tinere de măritat, s-au trântit şi s-au rostogolit printr-o băltoacă plină de glod şi de alte chestii rămase după ce a trecut cireada de vaci, iar oamenii din jurul lor mult s-au bucurat. Denisa a băgat-o pe Iolanda în glod până la genunchi, apoi Iolanda a băgat-o pe Denisa în glod până la brâu, apoi Denisa a băgat-o pe Iolanda în glod până la gât şi i-a tras cu o cărămidă în cap, strigându-i "Pălămida naibii, dacă te mai prind cu Gicuşor al meu, te tund cu bărdiţa, uăi!".

* În fine, dacă tot am vorbit despre festivaluri / manifestări erotice, iată un mic test tematic, ideal pentru a fi citit în timpul programului de muncă. Încercuiţi cu un pix, pe ecran, variantele preferate!

1) Urmăriţi filme erotice?

a) Da, cu turci, cu nemţi, dar ştiam că se spune eroice, nu erotice! / b) Nu, că le ştiu pe de rost! / c) Da, seara, la ştiri!

2) La ce foloseşte o femeie gonflabilă?

a) Vara o umfli şi te ţii de ea când intri în apă; iarna o umpli cu apă fierbinte şi ţine cald. / b) Nu te bate la cap. / c) E femela bărbatului gonflabil.

3) La ce este bună o stripteuză?

a) Fac la ea cartofi prăjiţi, dar ştiam că se spune friteuză! / b) Se dezbracă. / c) La mai multe: dacă e gospodină, face mâncare, spală, deretică!

4) La ce e bun un târg erotic?

a) Merg oamenii cu neveste, cu copii, să se distreze, ca la târg. / b) Soţia ştie că plec acolo, dar eu, de fapt, merg cu băieţii, la terasă! / c) Aduce bani la buget.

5) Dacă mergeţi la un târg erotic, ce cumpăraţi?

a) Dacă e cald, o îngheţată. / b) Bere. / c) Nimic, nu merită, se decolorează la prima purtare!

 

Comentarii