Strălucire astrală la Giurgiu

vineri, 07 august 2015, 01:43
4 MIN
 Strălucire astrală la Giurgiu

Formaţia lui Marius Şumudică a eliminat West Ham United din Liga Europa, iar ASA Târgu Mureş a obţinut în Franţa o victorie de coeficient

 
 
* Astra Giurgiu – West Ham United 2-1 (2-1), în tur 2-2
Astra: Lung – Queiros, Găman, Geraldo (’20 – Oros), Moraes – Seto, Boldrin – Enache, Teixeira (’67 – Alibec), William – Budescu (’83 – Lovin). Antrenor: Marius Şumudică.
West Ham: Randolph – Knoyle, Jenkinson, Henry, Page (‘90^2 – Pike)– Lanzini, Cullen, Poyet, Nolan – Lee (’80 – Brown), Maiga. Antrenor: Slaven Bilic.
Arbitru: Paolo Valeri (Italia).
Cartonaşe galbene: Morais, Alibec, Lovin  / Cullen, Henry
 
0-1, min. 4: Lanzini, şut de la 16 metri, la colţul scurt cu bara;
1-1, min. 31: lansat de Morais, Budescu şutează spectaculos de la 20 m pe jos, în stânga portarului.
2-1, min. 36: centrare William de pe stânga, Budescu reia în plasă din mijlocul careului.
 
 
Surpriza oferită de antrenorul Slaven Bilic – menajarea unor titulari în returul de la Giurgiu a fost mai mare decât se aştepta: antrenorul croat şi-a păstrat toţi titularii din partida tur pentru jocul cu Arsenal de sâmbătă. Mulţi puştani în echipa “ciocănarilor” foarte vioi şi ambiţioşi, dintre care trei debutanţi: unul dintre ei, argentinianul Manuel Lanzini, deschizând scorul în min. 4 şi aducând formaţia londoneză în prim-planul calificării, după ce la un corner Nolan ratase incredibil. Mai ales că hârşitul Bilic a ştiut să sune retragerea şi se arăta limpede pentru toată lumea că West Ham controlează jocul. Un singur om nu a fost de acord şi acesta a fost Budescu, care a încercat totul. “Căpitanul Sărmăluţă” a tras, efectiv echipa după el şi în min. 16 a fost aproape de un gol antologic din lovitură liberă de la 25 de metri, boltă peste portarul Randolph, mingea nimerind bara. Dar atacantul giurgiuvean nu s-a liniştit şi după ce a înscris din nou de la distanţă a arătat că poate să marcheze simplu, din centrul careului. A venit vremea ca elevii lui Şumudică să încerce calmarea jocului, iar puştimea ciocănărească să se taie.
În partea a doua, tot în urma unei lovituri libere executate de Budescu, Boldrin a fost foarte aproape de gol. Era minutul 50, dar de atunci au venit clipe grele pentru astrali, englezii sufocând formaţia gazdă cu acţiuni repetate. Lee a avut cea mai mare ocazie în min. 73 (lovitură de cap, pe lângă poartă), iar replicile de contraatac ale gazdelor au apărut în ultimul sfert de oră: Boldrin l-a imitat pe Budescu, încercând un lob (respins de portar), “Sărmăluţă” a încercat direct din corner, iar în ultimele secunde, William şi Alibec au ratat ocazii uimitoare. Victoria Astrei a fost încununată cu calificarea în play-off, acolo unde se va afla astăzi la tragerea la sorţi, alături de Steaua.
 
 
* AS Saint Etienne – ASA Târgu Mureş 1-2 (0-1) în tur, 3-0
 
St. Etienne: Ruffier – Clerc (’77 – Catherine), Sall, Perrin, Pogba – Diomandé (’67 – Lemoine), Clément, Brison – Monnet (’55 – Hamouma), Roux, Mollo. Antrenor: Christophe Galtier.
ASA: Stăncioiu – Golanski, Gonzalez, Balic, Velayos – Mureşan, Gorobsov – Hanca (’61 – Jazvic), Jurado (’46 – Brandan), Pedro (’72 – Costa) – Axente. Antrenor: Vasile Miriuţă.
Cartonaşe galbene: Brison, Mollo  / Balic, Golanski, Gorobsov
Arbitru: Craig Pawson (Anglia).
0-1, min. 39: Pedro, din careu, servit de Axente;
0-2, min. 60: Gonzalez, cu capul din centrarea lui Jurado;
1-2, min. 71: deviere nefericită Gonzalez, la o lovitură liberă.
 
Aproape un sfert de oră nu s-a jucat nimic: echipa oaspete, probabil de frica reuşitelor franceze din tur, gazdele din suficienţă. Încet-încet, echipa lui Miriuţă în care au fost strecurate câteva rezerve, a realizat că n-are ce pierde şi a atacat cu curaj poarta lui Ruffier. Un şut al lui Gorobsov sub bară, respins greu de portar, urmat imediat de o ocazie la fază fixă a fundaşului Balic, au prefigurat golul lui Pedro dintr-o fază creată de Axente. La 1-0, mureşenii au încercat marea cu degetul, ocazii mari ratate de Brandan şi Mureşan, dar şi o bară franceză. Golul marcat de Gonzalez a fost anihilat de… autogolul lui Gonzalez şi mureşenii au rămas cu satisfacţia unei victorii şi a trei puncte pentru coeficienţi.
 
 
 
 
 
 

Comentarii