Ştrandul aduce în continuare mai multe venituri decât Ciricul. Care este motivul?

joi, 06 august 2015, 16:22
2 MIN
 Ştrandul aduce în continuare mai multe venituri decât Ciricul. Care este motivul?

Ştrandul este cel mai rentabil dintre centrele de agrement ale municipalităţii. Acesta a adus luna trecută Primăriei venituri de 261.000 lei, faţă de 220.000 lei cât au reprezentat încasările de la Ciric.

Cele trei bazine ale Ştrandului au adus încasări cu aproape 50% mai mari decât cele ale celor două piscine de la Ciric, care s-au ridicat la 199.000 lei. La rândul său, plaja Nicolina a adus venituri de 142.000 lei pe parcursul lunii iulie. „Nu este o situaţie surprinzătoare. La Ciric, foarte multă lume vine nu pentru piscine, ci pentru că ieşenii au la dispoziţie grătarele gratuite. Vin, fac un grătar şi petrec o după-amiază în aer liber. Dacă vor să facă o baie, aleg de predilecţie Ştrandul“, a apreciat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga.

După încasările din piscine, cele mai importante venituri ale bazei de agrement Ciric au provenit din închirierea de bărci şi hidrobiciclete, această activitate aducând încasări de 12.200 lei. Terenul de minigolf a fost folosit în doar şase zile pe parcursul lunii trecute, acesta aducând încasări de 157,5 lei. Amenajarea pentru căţărări a adus încasări de 1.546 lei, în timp ce telescaunul a stat mai mult oprit, încasările fiind de doar 1.029 de lei. În cadrul terenului multifuncţional, cel de tenis a fost folosit în majoritatea zilelor lunii trecute, ca şi cel de fotbal, acestea aducând încasări de 1.530 lei, respectiv 2.110 lei. În schimb, niciun ieşean nu s-a apropiat de mesele de ping-pong pe parcursul întregii luni iulie. Nici luna trecută, de altfel, tenisul de masă nu s-a bucurat de popularitate, încasările fiind de doar 35 de lei. „Ieşenii încă nu s-au obişnuit cu terenul multifuncţional, cu ideea de a veni până la Ciric pentru un meci de fotbal. Suntem siguri însă că pe măsură ce el va fi mai cunoscut, va fi şi mult mai vizitat“, a spus Buraga.

Luna trecută a reprezentat o lună de vârf pentru bazele de agrement ale municipalităţii. Pe parcursul întregului prim semestru, încasările din cele trei baze s-au ridicat la aproape 500.000 lei. Ştrandul a contribuit cu 167.450 lei la veniturile municipalităţii, Ciricul, cu 139.000 lei, iar plaja Nicolina, cu 115.700 lei.

 

Comentarii