Străzile pentru care se fac planuri de asfaltare. Și locurile de joacă vor fi modernizate

sâmbătă, 11 martie 2017, 03:00
2 MIN
 Străzile pentru care se fac planuri de asfaltare. Și locurile de joacă vor fi modernizate

Ar urma să fie licitate lucrări de reabilitare pentru strada Smârdan, şoseaua Bârnova şi bulevardul Primăverii.

Primăria pregăteşte deschi­derea şantierelor de primăvară. La licitaţia organizată de muni­cipalitate în cadrul proiectului de modernizare a parcurilor de joacă s-au prezentat zece firme pentru unul din loturi şi alte 9 pentru cel de-al doilea.

„Vrem să începem aceste lucrări de modernizare din acest an. Din cauza volumului mare de lu­crări, ele nu se vor putea face într-un singur an, de aceea proiectul fiind programat să se deruleze pe durata a doi ani. În Iaşi sunt peste 200 de parcuri de joacă, din care 100 au fost modernizate în etapele anterioare ale programului“, a de­clarat primarul Mihai Chirica.

În etapa actuală a programului sunt incluse 93 de parcuri de joacă, valoarea totală a lucrări­lor fiind estimată la 16,8 mi­lioane de lei. Pentru acest an, în proiectul bugetului local este inclusă o sumă de 6 milioane de lei.

Oficialii municipalităţii au anunţat şi demararea procedurilor de licitaţie pentru lucră­rile de reabilitare a unui prim lot de străzi. În acesta sunt incluse străzile Moşu, Ogorului, Petre Vancea şi Smârdan, respectiv şoseaua Bârnova şi bulevardul Primăverii.

„Avem în derulare şi planul de îmbunătăţire a eficienţei energetice, în valoare de 120.000 de lei. La licitaţe s-au prezentat patru firme, iar câştigătoare a fost desemnată Elsaco, cu o ofertă de 93.000 de lei. Dacă nu vor exista contestaţii, la sfârşitul săptămânii viitoare vom finaliza procedura şi vom putea da ordinul de începere“, a precizat Chirica.

Comentarii