Studentă prinsă recoltând canabis în lanul de porumb: captură de 80 kilograme

marți, 23 septembrie 2014, 14:09
2 MIN
 Studentă prinsă recoltând canabis în lanul de porumb: captură de 80 kilograme

Trei persoane au fost reţinute de procurori pentru trafic de droguri chiar în timp ce recoltau drogul de la Strunga.

Trei persoane din Iaşi au fost reţinute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi fiind acuzate de trafic de droguri de risc. Cei trei ieşeni, două femei şi un bărbat, au înfiinţat, potrivit an­che­tatorilor, o cultură de canabis în­tr-un sat din judeţul Iaşi, în mijlocul unei plantaţii de porumb. Ei au fost ridicaţi de anchetatori în momentul în care recoltau plantele halucinogene. Autorităţile ieşene au colaborat cu cele din judeţul Sibiu, exis­tând suspiciuni că drogurile ar fi urmat să fie vândute acolo. Opera­ţiu­nea ar fi urmat să fie intermediată de Ramona Ioana Mîrţ, studentă la o universitate din municipiul Sibiu.

În ceea ce priveşte cultura de canabis, anchetatorii ieşeni au precizat că aceasta a fost înfiinţată în pri­măvara acestui an, într-un lan de po­rumb situat în spatele casei Dorinei Mîrţ, din satul Cucova, comuna Strun­ga. Anterior, Nicolae Lau­ren­ţiu Roman a obţinut seminţele necesare. „Cultura a fost îngrijită de toţi trei, fiind atent supravegheată. De asemenea, inculpaţii au stabilit ca la momentul ajungerii la maturitate să recolteze plantele pe care trebuiau să le usuce şi ulterior să le valorifice pe piaţa ilicită prin intermediul unor persoane neidentificate din municipiul Sibiu“, au spus procurorii.

Anchetatorii au obţinut informaţii că cei trei vor recolta plantele luni, 22 septembrie, şi au procedat la monitorizarea acestora. „În aceste condiţii, la data de 22.09.2014, orele 15.30, organele de poliţie din cadrul BCCO, în baza mandatelor de percheziţie domiciliară au pătruns în imobilul situat în sat Cucova, comuna Strunga, apar­ţinând inculpatei  M.D., şi i-au prins în flagrant pe inculpaţii R.L.N. şi M.I.R. în timp ce recoltau plantele de canabis sativa“, au precizat procurorii DIICOT.

În timpul percheziţiei domiciliare au fost descoperite în podul casei 28 de plante de canabis sativa. De ase­menea, pe terenul pe care fusese înfiinţată cultura au mai fost găsite alte plante.

„Procedându-se la cân­tărirea plantelor de canabis rezultate din cultura înfiinţată de inculpaţi a reieşit cantitatea de 79,8 kilograme (masă brută)“, au încheiat anchetatorii. Cele trei persoane se aflau a­sea­ră la Tribunal cu propunere de ares­tare preventivă.

Comentarii