Studenţii de la UMF şi-au luat în primire primele halate albe

vineri, 14 octombrie 2016, 19:36
2 MIN
 Studenţii de la UMF şi-au luat în primire primele halate albe

Săptămâna aceasta, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a avut loc „Ceremonia de Halat Alb“, o sărbătoare introdusă de fostul rector, prof.dr. Vasile Astărăstoae, care a ajuns până la a cincea ediţie. Festivitatea a avut loc în Aula „George Emil Palade“, în prezenţa rectorului, prof.dr. Viorel Scripcariu, a fostului rector, a prof.dr. Doina Azoicăi, prorector responsabil cu strategia instituţională, prof.dr. Lăcrămioara Şerban, decanul Facultăţii de Medicină şi conf.dr. Ovidiu Petriş, coordonatorul programului de practică de vară.

Rolul festivităţii este de a marca debutul pregătirii practice a studenţilor din anul I, cu ajutorul asistenţilor medicali, fiindcă, în timpul practicii de vară, studentul face echipă cu un asistent medical cu experienţă care îi va fi mentor timp de trei săptămâni. La festivitatea de început de an, studenţii participanţii la proiect primesc halatul alb de la mentorii lor.

„Această «Ceremonie a halatului alb», această sărbătoare, este finalizată la momentul depunerii Jurământului lui Hipocrat, dar este continuată de faptul că noi depunem în fiecare zi un jurământ în faţa oamenilor în suferinţă pe care îi tratăm“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu. La finalul festivităţii, rectorul şi prorectorul UMF au înmânat diplome de participare studenţilor de anul I, iar mentorii – asistenţii medicale – au oferit halatele albe învăţăceilor. 

Comentarii