Subsolul ca furnalul

marți, 23 mai 2017, 01:43
2 MIN
 Subsolul ca furnalul

 Lupta pentru evitarea retrogradării a devenit incendiară în ultimele trei etape. Meciul de astăzi de la Timişoara, între ACS Poli şi Pandurii este cel mai interesant

 
 
Dacă sezonul trecut a avut un final fad, atât în play-off cât şi în play-out, stârnind nostalgia ultimului sezon “clasic” încheiat cu celebrul final ASA-Oţelul – Iaşi – Steaua, acum partizanii sistemului actual nu au de ce se plânge.După finalul aprig în trei din play-off (nu mai vorbim de posibilul epilog de la TAS) mai există şi un trio al groazei, la subsol, pe locurile V, VI, VII format din Timişoara, Concordia  şi Pandurii, toate aflate la egalitate de puncte. Locul V (XI)  înseamnă salvare de la retrogadare, locul VI (XII) aduce şansa unui baraj, locul VII (XIII) drumul spre matinee, de mână cu ASA Târgu Mureş. Acest terţet susţine astăzi meciuri foarte importante: Concordia se deplasează la Mediaş unde are o sarcină dificilă în faţa “găzarilor” interesaţi în obţinerea locului VII (practic, fără miză), însă joacă mai bine în deplasare decât acasă. Iar timişorenii cu pedigree de Recaş dispută acaă un meci contra Pandurilor, iar soarta gorjenilor depinde esenţialmente de un rezultat bun (chiar victorie) pe Bega. La rândul ei, echipa antrenată de Ionuţ Popa (pornită în sezonul regulat de la minus 14 puncte!) poate fi în foarte mare măsură salvată dacă învinge formaţia timişoreană. În tur, lângă podul lui Apolodor, bănăţenii au câştigat cu 3-1, dar nici asta n-are importanţă. Pentru că ACS Poli este singura din acest triptic care nu a beneficiat de rotunjirea de la începutul play-out-ului şi este avantajată la egalitate de puncte cu Concordia sau(şi) Pandurii. Între acestea din urmă, contează “directele”, favorabile “Pandurilor”, scoruri 1-0 şi 3-2. Practic, ACSP cu un succes astăzi şi cel previzibil de duminică cu ASA, nu pot avea probleme. În rest, între Chiajna şi Târgu Jiu, depinde şi de modul cum vor aborda acest final trupele din Mediaş şi Botoşani.
 
Programul etapei a XII-a: Gaz Metan Mediaş – Concordia Chiajna (astăzi, ora 18:00), ACS Poli Timişoara – Pandurii Târgu Jiu (astăzi, ora 20:30), FC Botoşani – CSM Politehnica Iaşi (joi, ora 20:30). 
Echipe care au beneficiat de rotunjire: Mediaş, Iaşi, Chiajna, Pandurii,
Echipe care n-au beneficiat de rotunjire: Botoşani, Voluntari, Timişoara, ASA
 
 
Cu cine mai au de jucat
ACS Poli Timişoara: Pandurii (a), ASA (a), Gaz Metan (d)
Concordia Chiajna: Gaz Metan (d), Botoşani (a), Voluntari (d)
Pandurii Târgu Jiu: Timişoara (d), Gaz Metan (a), Botoşani (d).
 
 

    

Comentarii