Suntem înconjuraţi de infractori în Iaşi! Descoperiri şoc făcute de poliţişti

luni, 21 iulie 2014, 01:57
2 MIN
 Suntem înconjuraţi de infractori în Iaşi! Descoperiri şoc făcute de poliţişti

În jur de 360 de poliţişti au acţionat zilnic, în ultimele patru zile, în cadrul unei acţiuni maraton de prevenire a faptelor ilegale.

Judeţul Iaşi a fost împânzit de poliţişti în ultimele patru zile, urmare a unei dispoziţii a şefului Poliţiei Române. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, în jur de 360 de poliţişti au fost angrenaţi în fiecare zi în cadrul acţiunii „Blocada“, contravenţiile şi infracţiunile descoperite fiind de ordinul miilor.

Astfel, susţin reprezentanţii IPJ Iaşi, nu mai puţin de 745 de unităţi comerciale din judeţ au fost verificate în ultimele zile, fiind organizate totodată şi 106 de filtre rutiere. „Astfel, au fost constatate 117 de infracţiuni, dintre care 83 în flagrant. Din totalul infracţiunilor, 23 sunt de natură judiciară, 53 de natură economico-financiară, 17 la regimul circulaţiei, 5 la regimul armelor şi muniţiilor şi 19 alte genuri de infracţiuni. Pentru comiterea acestor fapte sunt cercetate 147 de persoane, faţă de 5 dintre acestea fiind luată măsura reţinerii, iar faţă de 7, cea a arestării preventive. Totodată au fost depistate 4 persoane urmărite în temeiul legii“, a menţionat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Aceasta a mai arătat că poliţiştii au confiscat aproape 58.000 de ţigarete, precum şi alte bunuri, cum ar fi băuturi alcoolice, material lemnos, produse alimentare, în valoare de peste 151.000 lei. De asemenea, au confiscat 5 arme neletale, precum şi muniţie, au mai spus poliţiştii.

În ceea ce priveşte amenzile date de agenţi, 2880 la număr, acestea s-ar ridica la peste 1,2 milioane de lei. „Dintre acestea, 294 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991 şi 401 la Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Cele mai multe sancţiuni, 1986, au fost aplicate de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 443 dintre acestea fiind pentru viteză excesivă şi 10 pentru alcool. Poliţiştii au reţinut 75 de permise de conducere şi retras 86 de certificate de înmatriculare“, a mai spus Vîjiac.

Aceasta a exemplificat cazul unei societăţi comerciale din satul Dancu, comuna Holboca, acolo unde poliţiştii au descoperit băuturi şi ţigări fără documente de provenienţă, dar şi marfă expirată. Unitatea comercială a fost amendată cu 3.460 de lei.

Comentarii