Super-eroi ai zilelor noastre

vineri, 24 iulie 2015, 07:40
3 MIN
 Super-eroi ai zilelor noastre

* Am citit marţi, în ziarul nostru, despre un nou film cu super-eroi, care adună bani buni (între noi fie vorba, există bani răi?) în ultima vreme, un film de Hollywood îndrăgit de spectatori: "Ant-Man", adică "Omul-Furnică". Habar n-aveam de acest personaj şi, să fim sinceri, numele ne-a sugerat la prima strigare un nene în costum de bal mascat, ca figuranţii din reclamele la insecticide, care trece noaptea prin cămările gospodinelor şi le mănâncă dulceaţa din borcane. Ştirea despre succesul filmului cu acest personaj ne-a dat aripi (ca Regina Furnicilor din poveste, care şi ea i-a dat o aripă lui Harap-Alb) şi ne-a mai dat idei de super-personaje inedite şi ideale pentru făcut super-filme cu ele. Rugăm producătorii de la Holywood să ne lase banii în cutia poştală.

* Omul-Ţânţar. A nu se confunda cu lăutarii plătiţi cu ora, care îşi cară acordeonul prin autobuz, mai ales în week-end, când sunt mai multe chefuri. A fost ciupit în tinereţe de un ţânţar cu mutaţii genetice din vremea accidentului de la Cernobîl, iar acum posedă o super-putere: nu zboară, nu bâzâie şi nu suge sângele dar, la fel ca ţânţarul, enervează pe toată lumea şi toţi vor să-l pocnească. Nu face poze pentru ziar, ca Peter Parker (din Omul-Păianjen) şi nici nu e ziarist precum Clark Kent (Superman), ci şi-a găsit o slujbă de ochii lumii în politică, sus. Are şi nişte super-prieteni pe care îi cheamă cu un semnal secret, să-l ajute la bine şi la rău (când e anchetat de DNA): Omul-Căpuşă, Omul-Molie (nu confundaţi cu Mothman, care chiar e personaj de Hollywood: acesta nu prevesteşte dezastre, ci face găuri, iar toţi bat din palme când îl văd; de obicei, posedă acoperire de client politic, om de afaceri cu statul), Omul-Păduche şi Omul-Purice (super-eroi locali, judeţeni, cu superputerea de a tăia şi spânzura după bunul plac al Omului-Ţânţar şi al prietenilor acestuia). În caz de nevoie şi mai mare, se poate baza şi pe Omul-Gândac, Omul-Coropişniţă şi Omul-Omidă, la fel de dăunători.

* Omul-Muscă. N-are legătură cu super-eroii pomeniţi mai sus şi nu posedă vreo putere deosebită (cel mult, se aşază pe toate mizeriile, apoi pe alimente, spurcându-le), dar ni se pare normal să existe Oameni-Muscă: altminteri, cu ce s-ar hrăni Omul-Păianjen?

* Omul-Porc. Ştiţi că mai toţi marii super-eroi (Omul-Păianjen, Superman etc.), în caz de ceva, renunţă la pielea obişnuită, de om cu existenţă aproape banală, şi se transformă. Fotograful Peter Parker se dezbracă de geacă şi blugi şi devine un super-erou păianjen, bogătaşul Bruce Wayne se dezbracă de ţinuta business şi devine super-eroul liliac (la Batman ne referim, dacă nu v-aţi prins) etc. Omul-Porc, când este caz de acţiune, de vreun eveniment, o ocazie, o nuntă, aniversare, onomastică, ieşire cu băieţii, după nici cinşpe beri se dezbracă de caracter şi se transformă în porc. A doua zi, Omul-Porc se transformă încă o dată, dar în Omul-Amfibie, care are nevoie de apă, de multă apă (cu lămâie, dacă se poate), ca să nu se simtă rău.

* Omul-Bun. Nu ştim dacă este vorba despre un super-erou: mulţi chiar susţin că nici nu există aşa ceva pe lume, fiindcă "oamenii sunt răi". Totuşi, unele surse ţin să precizeze despre Omul-Bun şi despre tovarăşul său de acţiune, Pomul-Copt, că "Iştea n-or avut noroc / Da’ hai, măi, dorule, hai!".

* Omul Vizibil. Chiar ne miră mult faptul că producătorii de la Hollywood n-au descoperit un asemenea adevărat antagonist pentru personajul de filme "Omul Invizibil". El posedă puterea de a se face foarte vizibil, mai ales pe la televiziuni, enervând lumea. Ceva gen Monica Tatoiu, Lucian Bolcaş, Paula Iacob, Leo de la Strehaia etc.

* Omul-Orchestră. Nu e un super-erou propriu-zis, dar este cel care poate fi angajat să compună şi să interpreteze coloana sonoră a filmului cu super-eroii de mai sus. Dacă va mai fi cazul, vom reveni cu noi super-eroi ai zilelor noastre! Super-week-end să avem!

 

Comentarii