N

SURPRIZĂ după numărarea iniţială a voturilor în IAŞI! PSD, Forţa Civică şi Mircea Diaconu, pe primele locuri

N

duminică, 25 mai 2014, 20:21
9 MIN
 SURPRIZĂ după numărarea iniţială a voturilor în IAŞI! PSD, Forţa Civică şi Mircea Diaconu, pe primele locuri

\N

Primele rezultate din sectiile de votare din municipiul Iasi arata ca Forta Civica si Mircea Diaconu au depasit PNL. Deocamdata, se centralizeaza procesele verbale, dar in majoritatea sectiilor, PNL este sub FC si sub Mircea Diaconu. PSD este pe primul loc in municipiu, insa cumulat dreapta pare sa-i depaseasca pe social-democrati.

Rezultate din 3 sectii de vot:

O sectie de vot: PSD 131 voturi, FC 57, PNL 30, PDL 30, PMP 21.

Alta sectie de vot: PSD 127 voturi, urmat de Diaconu 54 si FC 50.

O a treia sectie de vot: PSD 167, FC 67, Diaconu 55.

Mesajul primarului Gheorghe Nichita postat pe Facebook după aflarea rezultatelor votului:

„Salut rezultatele acestor alegeri și le mulțumesc tuturor ieșenilor și românilor care au ieșit la vot!

Rezultatele acestor alegeri ne arată că românii vor o altfel de politică, o altfel de Românie – o Românie puternică în Uniunea Europeană, o alfel de Europă – o Europă a prosperității și a solidarității.

Românii au avut încredere în PSD, în cea mai bună echipă de candidați, în guvernarea care a reașezat România pe traseul prosperității și normalității.

Aceste rezultate reprezintă o nouă victorie câștigată în lupta cu regimul Băsescu şi cu aliații lui din țară și din Europa. De acum, noi, cei din PSD, trebuie să continuăm lucrurile bune pe care le-am început, să menținem rezultatele bune ale guvernării și să dăm viitorul președinte al României!

Cred că 2014 este anul renaşterii României. După 10 ani de scandal, de dezbinare, de ură, avem acum șansa normalizării, avem speranța la o viață mai bună, mai liniștită, mai cu încredere în noi înșine și în viitor.

Românii au sancționat aventura politică a lui Crin Antonescu, cel care a abandonat și trădat cel mai important proiect politic al ultimilor ani, cel care a vrut ca USL să moară. Iată că, așa cum am spus noi, românii vor ca proiectul USL să continue, că USL trebuie să trăiască prin măsurile pe care ni le-am asumat în fața românilor!

Le mulțumesc ieșenilor care au venit la vot. Nu pot să nu le mulțumesc mai ales celor care au votat PSD, pentru că avem nevoie să continuăm proiectele importante ale orașului.

Ca de fiecare dată, la vot s-a văzut că Iașul apreciază atât activitatea Primăriei, cât și a echipei noastre de parlamentari. Am observat, însă, un vot de blam la adresa colegilor de la PNL Iași, care au trădat încrederea ieșenilor și au întors spatele USL.

Sunt sigur că, de luni încolo, vom putea discuta mult mai relaxat despre viitorul politic al României, cu o alianța electorală puternică în jurul PSD”!

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

 

Prezenţa la vot în Iaşi la închiderea urnelor (ora 21:00) a fost de 28,41%, judeţul fiind pe locul 24 în ţară. Prezenţa la vot a fost mai mare în mediul urban (28,88%) decât în cel rural (27,94%).

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

 

Surpriză de proporţii la sediul PSD Iaşi! Liberalul Victor Chirilă, consilier judeţean, fost vicepreşedinte al CJ Iaşi, a sărbătorit alături de social-democraţi rezultatul de la alegerile europarlamentare prezentate de EXIT POLL-uri. Chirilă a spus că prezenţa sa la sediul PSD este explicabilă deoarece el susţine în continuare USL-ul şi nu este de acord cu decizia PNL Iaşi de destrămare a alianţei.

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

Prezenţa la vot în judeţul Iaşi la ora 19:00 a fost de 23,40%. Aproximativ acelaşi număr de persoane au votat în oraşe şi în sate. Prezenţa la vot în mediul urban la Iaşi a fost de 23,72%, iar în mediul rural a fost de 23,08%.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

Prezenţa la vot în judeţul Iaşi la ora 16:00 a fost de 16,56%. În continuare, mai mulţi votanţi au fost în mediul urban. Procentul de participare în oraşele din Iaşi a fost de 17,7%, faţă de 15,39% în mediul rural. Iaşul este pe locul 29 în ţară.

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

Prezenţa la vot în Iaşi este în continuare slabă. La ora 13:00, doar 10,77% dintre ieşeni au mers să-şi aleagă europarlamentarii. Judeţul nostru este, conform prezenţei, pe locul 38 în ţară şi pe ultimul loc din Moldova. Surprinzător, în mediul urban au fost mai mulţi cetăţeni la vot decât în cel rural. În oraşele din Iaşi, procentul de vot a fost de 11,95%, iar în comune de 9,56%.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

 

Nicio sesizare nu a fost înregistrată oficial la Biroul Electoral Judeţean. S-au semnalat, pe parcursul zilei, anumite incidente, dar nu au fost înregistrate oficial.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

Doi ieşeni stabiliţi în Belgia şi-au luat adeverinţe de la Biroul Electoral Judeţean care să ateste faptul că şi-au exercitat dreptul de vot.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

 

În două secţii de vot din municipiul Iaşi, membrii Biroului Electoral ar fi primit insigne cu sloganuri ale PSD. Reprezentanţii PNL au spus că amenda în acest caz ar fi de 2.500 lei. Între timp, insignele au dispărut.

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

Mai mulţi reprezentanţi ai PPDD spun că au mers să voteze şi au avut surpriza ca pe liste, în dreptul numelor, să apară semnături. Plângerea oficială încă nu a fost depusă la BEJ. Incidentul ar fi avut loc în Tătăraşi.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

 

La Voineşti, primarul ar fi dat jos un banner al PMP aflat în apropierea secţiei de votare fără acordul Biroului Electoral Judeţean.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

 

Forţa Civică a făcut o sesizare la Biroul Electoral Judeţean (BEJ). Constantin Pâslaru, fost preşedinte al filialei ieşene a Partidului Ecologist Român (PER) a semnat actele pentru delegarea unui membru la BEJ, deşi el şi-a dat demisia din partid în urmă cu mai multe luni.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

Sunt probleme la spitale. Cererile pentru urna mobilă trebuiau depuse până ieri seara, la ora 20:00, NOMINAL (pentru fiecare bolnav în parte, separat). Reprezentanţii spitalelor au întocmit astăzi tabele care nu au fost acceptate. Doar la maternitatea Elena Doamna şi la Spitalul de Recuperare, posibil şi la maternitatea Cuza Vodă, va fi trimisă urna mobilă.

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

Prezenţa la vot în Iaşi la ora 10:00 a fost de 3,69%, cea mai redusă din Moldova şi printre cele mai slabe din ţară. Totuşi, numărul votanţilor este mai mare faţă de cel înregistrat la aceeaşi oră în 2009. Atunci, procentul participării la vot a fost de 3,38%.

Cei mai puţini votanţi din ţară au fost înregistraţi în judeţul Maramureş (3,09%). Prezenţă mai mică decât în Iaşi a fost în judeţele Timiş (3,52%), Sibiu (3,54%) şi Cluj (3,73%).

Judeţul cu cea mai mare prezenţă la vot este Teleorman (6,72%).

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

 

PPDD reclamă că la secţia 38 oamenii nu sunt lăsaţi să voteze pe listele speciale. Preşedinta secţiei neagă acest fapt.

Nu au fost înregistrate plângeri oficiale.

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

 

„Împăratul” Mihail Vlasov a cerut urna mobilă ca să voteze. El este în arest la domiciliu

Mihail Vlasov a solicitat în această dimineaţă urna mobilă ca să-şi exercite dreptul de vot.

Vlasov are domiciliul în Iaşi pe strada Sărărie, la numărul 62, într-o vilă cu o suprafaţă de 800 de metri pătraţi. Locuinţa sa, una dintre cele mai luxoase din zonă, deţine piscină şi jacuzzi şi a fost construită în 1995.

Reamintim că Mihail Vlasov a fost trimis în judecaă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) după ce a fost prins în flagrant primind prima parte dintr-o şpagă record. Mihail Vlasov ar fi cerut de la un om de afaceri un milion de euro pentru a-l ajuta să câştige un proces de la Curtea de Arbitraj, proces în care afaceristul avea calitatea de pârât.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

 

Viceprimarul Iașului, Mihai Chirica, a declarat că este necesar ca alegătorii să susțină “demersul european” prin care Iașul beneficiază de fonduri pentru dezvoltare. Chirica a votat la Școala Generală nr. 19 din Nicolina.

Am votat pentru un Iași european în principal, avem nevoie de un Iași puternic pentru perioada următoare, știm foarte bine că acest oraș a renăscut cu fonduri europene, astfel încât este necesar să susținem acest demers european și avem nevoie să ieșim în lume cu un oraș cât mai frumos, drept pentru care mi-am pus ștampila astăzi pe buletinul de vot“, a precizat Chirica.

Viceprimarul a adăugat că este necesar să se transmită un mesaj de înțelegere. “Avem nevoie de un parteneriat continuu între toate partidele și de unitate“, a mai spus Chirica.

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

 

Primarul Iașului, Gheorghe Nichita, a îndemnat ieșenii să iasă la vot în declarația de presă susținută la ieșirea de la urne, el exprimându-și opțiunea de vot la Liceul de Informatică din Copou.

 

Am votat pentru o Românie puternică și mândră, am votat pentru a împlini în sfârșit proiectul nostru important de capitală culturală europeană. Am votat pentru o capitală culturală, o Europă împlinită și socială și pentru un Iași prosper și în bunăstare. Îi rog pe ieșeni să iasă la vot pentru că trebuie să le pese de ceea ce se-ntâmplă în România, de șansa pe care o avem noi să luăm cât mai multe fonduri europene“, a spus Nichita.

Primarul Iașului a adăugat că programul de modernizare cu bani nerambursabili de la Uniunea Europeană “a Iașului, a Moldovei și a țării” trebuie continuat.

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

Președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, a fost primul lider politic și adminstrativ care și-a exprimat opțiunea de vot. El a votat la Școala “Nicolae Iorga”, alături de candidatul PNL Iași Andrei Muraru și doi parlamentari liberali.

Esențial este să iasă lumea la vot pentru că atunci când ai multe voturi în spate, nu ai doar legitimitate ci foarte multă responsabilitate. Nu poți, dacă ai multe voturi în spate, să mergi la Bruxelles și să nu-ți faci treaba cum trebuie. Eu am votat cu cei care sunt cei mai buni, nu cu niște oameni care apelează la drujbă. Este o zi foarte importantă pentru că, astăzi, țara noastră trimite la Bruxelles cei ai buni reprezentanți ai săi, iar Bruxelles-ul este locul unde se decide soarta acestei țări. Din acest motiv avem nevoie de cei mai buni reprezentanți ai țării să fie aleși”, a spus Adomniței, la ieșirea de la urne.

La rândul său, Andrei Muraru a precizat că este un “anticomunist convins”.

A fost o campanie grea, dar o experiență de viață și una politică extraordinare“, a completat Muraru.

Informaţii preluate de pe cityzen.ro

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

Ieşenii de pe listele de vot:

În Iaşi sunt şase candidaţi la alegerile europarlamentare: Andrei Muraru, Cătălin Moroşanu, Cătălin Ivan, Mihai Răzvan Ungureanu, Ştefan Bârgăoanu, Alin Aivănoaei.

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

Prefectura Iași a pus la dispoziția alegătorilor din județ lista unităților în care se va vota pe 25 mai 2014. În funcție de stradă și de numărul la care locuiți, puteți verifica la secție veți vota.

 

VEZI AICI UNDE VEI VOTA PE 25 MAI

 

Județul Iași se află în circumscripția electorală nr. 24, în care vor fi deschise 711 secții de votare.

Conform prevederilor art.35 alin.(1) din Legea nr.33/2007, cu modificările și completările ulterioare, campania electorală începe cu 30 de zile înainte de ziua de referință și se încheie în dimineața zilei de sâmbătă care precede zilei de referință, la ora 07:00. Astfel, conform Hotărârii Guvernului nr.80/2014, campania electorală se va încheia în data de 24 mai 2014, ora 07:00.

Cetățenii care în ziua alegerilor se află în localitatea (comună, oraș, municipiu) de domiciliu, își vor exercita dreptul de vot la secția la care sunt înscriși în listele electorale permanente.

Cetățenii care în ziua alegerilor se află în altă localitate (comună, oraș, municipiu) decât cea de domiciliu, își vor exercita dreptul de vot la orice secție de votare urmând a fi înscriși în lista electorală suplimentară.

 

Comentarii