Surpriză pentru şoferi! Au început lucrări neanunţate pe Podul Nicolina (FOTO)

joi, 16 ianuarie 2014, 02:50
2 MIN
 Surpriză pentru şoferi! Au început lucrări neanunţate pe Podul Nicolina (FOTO)

Traficul a fost „gâtuit“ şi bretelele închise fără ca acest lucru să fie anunţat de Primărie sau de constructor. Lucrările vor continua cât va fi vreme bună.

Constructorii de pe pasajul Ni­co­lina s-au apucat serior de treabă. Şantierul s-a extins şi ocupă în prezent jumătate din pasarelă, care a fost şi închisă circulaţiei. Traficul auto a fost restricţionat ieri încă de dimineaţă şi s-a desfăşurat pe o singură bandă pentru direcţia Nicolina-Podu Roş. Pe acest sens, se circulă doar în lungul liniilor de tramvai. În sens opus, şoferii au la dispoziţie benzile deja reabilitate de municipalitate. Astfel, jumătate din pasaj a fost închis ieri pentru lucrări de modernizare. Atât partea stângă a pasarelei, pe direcţia Podu Roş-Ni­colina, dar şi trotuarele şi bretelele de legătură au fost închise.

GALERIE FOTO

Cons­truc­torii au deschis şantierul la începutul săptămânii şi au trecut ieri la decaparea vechiului asfalt. Res­tricţiile în circulaţia auto nu au fost anunţate în prealabil nici de către Primărie, nici de către constructor. „Acum se decapează asfaltul vechi pentru a se putea trece la moder­nizarea pasajului, respectiv la hidroizolaţie. Se va circula cu dificultate pe acest tronson, dar este păcat să nu se profite de această vreme bună. Circulaţia se va des­făşura pe benzile libere“, a specificat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Şantierul des­chis zilele trecute în Nicolina face parte din proiectul de moder­nizare a axei Sud al municipiului care pre­vede reabilitarea zonei din CUG până în Podu Roş. În cursul acestui an, ar trebui betonat şi asfaltat restul pasajului, schimbat liniile de tramvai şi reabilitat trotuarele. Investiţia se ridică la 50 de milioane de lei, din fonduri europene.

Comentarii