Susţine că e „om bun”! Şi-a abuzat sexual trei fiice. Va face 20 de ani de puşcărie

sâmbătă, 19 octombrie 2013, 01:50
2 MIN
 Susţine că e „om bun”! Şi-a abuzat sexual trei fiice. Va face 20 de ani de puşcărie

La cei şapte copii pe care îi avea cu concubina sa s-au adăugat încă şase vitregi. Astfel, fiara avea de unde alege. „Trebuiau să fugă de mine şi, gata, nu se mai întâmpla. A venit Satana la mine. Am făcut-o, dar nu am omorât pe nimeni. Eu sunt om bun acasă“, a zis Ilie Balan.

Curtea de Apel Iaşi a condamnat ieri un bărbat originar din judeţul Vaslui, acuzat că şi-a violat două fiice şi ar fi încercat să o abuzeze sexual şi pe cea de-a treia. Magistraţii au hotărât la Ionel Balan să primească 20 de ani de închisoare şi să plătească fiecărei dintre cele două minore violate câte 2.500 de lei drept despăgubiri morale. Fetele se află în prezent într-un centru de plasament.

Potrivit anchetatorilor, Ionel Balan trăia în concubinaj cu o femeie din satul vasluian Bogdăneşti din anul 1995, an în care bărbatul se afla în puşcărie. Cei doi nu aveau nicio sursă de venit, însă cu toate acestea au dat naştere la şapte copii. Acestora li s-au mai adăugat încă şase pe care concubina îi avea dintr-o altă relaţie. Prima victimă a agresorului a fost o minoră de 17 ani, fiică vitregă de-a sa. Anchetatorii spun că acesta ar fi abuzată de nenumărare ori pe un imaş unde păştea vacile. Până la urmă, victima a fugit de acasă cu un băiat. Procurorii notează că, după ce prima victimă a plecat de acasă, Balan şi-a îndreptat atenţia către o fată de 12 ani, pe care de asemenea a violat-o de mai multe ori pe acelaşi imaş. O a treia minoră, de 13 ani, a fost şi ea la un pas să fie batjocorită reuşind să fugă şi ea de tatăl incestuos. Fetele au scris pe un caiet prin ce au trecut şi l-au înmânat dirigintei, vasluianul fiind arestat în luna ianuarie. În faţa instanţei a făcut declaraţii de-a dreptul şocante. „Mai întâi luam ceva să-mi fac curaj. Urmăream să fie la vaci. Le chemam. Le băteam. Am tras prima dată de una din fete, apoi de cealaltă. Nu mai ştiu câţi ani aveau. Trebuiau să fugă de mine şi, gata, nu se mai întâmpla. A venit Satana la mine. Am făcut-o, dar nu am omorât pe nimeni. Băutura, domnule, bat-o vina, ea este de vină. Eu sunt om bun acasă“, a zis Balan. Acesta mai are dreptul de a ataca cu recurs decizia Curţii de Apel.

Comentarii