De Sănătate

Punem punctul pe știi

Sute de copii internaţi în spital din cauza urticariei

sâmbătă, 16 iulie 2016, 01:51
2 MIN
 Sute de copii internaţi în spital din cauza urticariei

În ultimele două luni, în Clinica II Pediatrie de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, majoritatea cazurilor internate au fost cele de urticarie. Doar în luna iunie, au fost internaţi 80 de copii cu această afecţiune, iar în luna iulie, până în momentul de faţă s-au internat 30 de copii. 

„Există o incidenţă foarte mare a urticariilor, a alergiilor cutanate în acest anotimp. Am constatat că majoritatea cazurilor internate au manifestare alergică. Pe lângă etiologia alimentară, este şi riscul legat de înţepăturile de insecte. Copiii care au risc alergic, au o reacţie exacerbată, dacă alţii reacţionează la o înţepătură de insecte printr-un prurit, ei fac leziuni cutanate exagerate”, a precizat prof. dr. Evelina Moraru, medic primar pediatru şi şef al Clinicii de Pediatrie II.

Medicii recomandă părinţilor ca în această perioadă să aibă grijă la igiena alimentaţiei, să testeze dacă alimentele sunt tolerate de către copii şi să nu mănânce din surse care sunt nesigure din punct de vedere igienic. De asemenea, să evite să plece în concediu dacă au un copil mic, sau dacă acesta are risc alergic să se ferească de expunerea prelungită la soare şi de contactul cu insectele. Urticaria este o erupţie cutanată, însoţită de senzaţia de mâncărime, cu leziuni de mici dimensiuni până la arii mari, care pot creşte din cauza scărpinatului. Leziunile de urticarie sunt însoţite de umflături care se localizează în zona feţei, palme sau pe peretele abdominal. Cel mai grav este atunci nd umflăturile se regăsesc la nivelul limbii şi laringelui, deoarece dau senzţie de sufocare, de greutate în înghiţire sau răguşeală. 

 

Comentarii