Sute de elevi şi profesori din ţară se întâlnesc la Iaşi să discute probleme ale educaţiei

luni, 24 noiembrie 2014, 02:54
2 MIN
 Sute de elevi şi profesori din ţară se întâlnesc la Iaşi să discute probleme ale educaţiei

Manifestarea de amploare organizată de ISJ, care începe mâine, are titlul „Dinamica lumii contemporane şi educaţia adolescenţilor. Libertăţi, riscuri, probleme deschise“.

Peste 400 de elevi, profesori, specialişti în educaţie şi părinţi sunt aşteptaţi mâine, începând cu ora 10, în Aula „Mihai Eminescu“ a Universităţii „Al.I. Cuza“ din Iaşi, unde va avea loc Conferinţa Naţională a Elevilor. Aceasta va avea titlul „Dinamica lumii contemporane şi educaţia adolescenţilor. Libertăţi, riscuri, probleme deschise“ şi este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.

După conferinţă, începând cu ora 12.30, la Colegiul „Costache Negruzzi“ vor avea loc diverse ateliere de lucru, dezbateri şi studii de caz la care vor participa elevii din toată ţara care fac parte din consiliile elevilor. „Evenimentul face parte din ciclul de conferinţe «Paradigmele educaţiei moderne – viziune, valori, modele», iniţiat de conducerea Inspectoratului Şcolar în anul 2013, şi valorifică oportunităţile Proiectului Transfrontalier «Platformă virtuală pentru schimburi transfrontaliere de tineri derulat în parteneriat cu şcoli din Republica Moldova şi Ucraina pe parcursul anului şcolar 2013-2014»“, a menţionat Camelia Gavrilă, inspector şcolar general al ISJ Iaşi.

Din program fac parte atât activităţi în plen, cât şi workshopuri. Astfel, la conferinţa de la „Cuza“ se vor face abordări psihologice, pedagogice şi sociologice ale tematicii din perspectivă teoretică, dar şi concretă, practică, pe baza experienţelor sistemului de învăţământ preuniversitar, ale instituţiilor şi ale organizaţiilor reprezentate.

La Colegiul „Negruzzi“, activităţile se vor prelungi până la ora 16, iar elevii care vor participa la ateliere vor fi asistaţi de psihopedagogi şi experţi, care vor vorbi despre vulnerabilitatea vârstei, prevenirea traficului de persoane, a violenţei şi a consumului de droguri. De la ora 16 se vor prezenta în plen concluziile acestor ateliere.
 

Comentarii