Târâş-grăpiş în continuare

miercuri, 27 august 2014, 01:44
3 MIN
 Târâş-grăpiş în continuare

CSMS Iaşi a înregistrat un nou rezultat modest în Liga I de fotbal, nereuşind să treacă de cea mai slabă grupare din campionat, Oţelul Galaţi

 
CSMS Iaşi continuă să navigheze printr-o zodie neagră. Luni, formaţia pregătită de Marius Lăcătuş nu a fost în stare să învingă cea mai slabă echipă din Liga I, Oţelul Galaţi, o grupare care nu are nici o calitate care să o recomande pentru a activa în Liga I, condiţiile financiare, lotul şi organizarea gălăţenilor fiind sub nivelul eşalonului secund.
Cauzele remizei albe de pe stadionul “Emil Alexandrescu” ţin sută la sută de vestiar. În contextul în care condiţiile oferite echipei sunt foarte bune, suporterii continuă să o susţină, iar arbitrajul nu a generat probleme, vina egalului cu valoare de eşec aparţine băncii tehnice şi jucătorilor. Antrenorul Marius Lăcătuş nu a reuşit nici luni să tresească o formaţie care a avut lungi perioade de apatie, lipsă de inspiraţie şi coeziune. Faptul că obişnuitul iureş de start de meci a lipsit, la fel ca şi cel imediat de după pauză spune multe despre puterea mesajului de mobilizare. Apoi, jocul haotic denotă faptul că partitura tactică e departe de a fi cea fericită. Nu în ultimul rând, schimbările au developat încă o dată conservatorismul şi lipsa de inspiraţie a lui Lăcătuş, antrenor care s-a bazat, în câmp, exact pe jucătorii pe care a mizat în meciul cu Astra. Deşi pe banca de rezerve mai erau tehnicul Dulee Johnson şi un atacant, Dobre, în luptă au fost aruncaţi doi mijlocaşi centrali cu profil defensiv, Olah şi Creţu, ultimul fiind de meserie stoper, efectul asupra creşterii clarităţii ofensive fiind nul. Nici ultima înlocuire nu a adus nimic, crudul Călugăru neresuscitând un atac dus deseori la întâmplare.
A arunca vina rezultatului doar pe banca tehnică ar reprezenta o eroare. Lipsa de atenţie a gălăţenilor, găurile din ofensiva Oţelului, execuţiile greşite şi problemele de plasament ale oaspeţilor au făcut ca Iaşul să aibă destule oportunităţi de gol. Or, de exemplu, la valoarea unui Wesley, deschiderea scorului ar fi trebuit să fie o formalitate, chiar dacă portarul Plopeanu, care, în startul sezonului trecut era privit drept rezerva-rezervelor la Rapid, a fost inspirat.
Mai grav decât haosul ofensiv este faptul că Iaşul şi-a şubrezit şi defensiva, compartiment care a avut o comportare onorabilă până acum. Drept urmare, până şi un atac bont, ca acel al Oţelului, a generat emoţii serioase în cinci (!) rânduri, de două ori în primul act şi de trei ori în actul secund!
În concluzie, CSMS trebuie să-şi schimbe radical jocul dacă vrea să evadeze din subsolul clasamentului şi să ajungă pe o poziţie conformă cu condiţiile avute la dispoziţie.
Cât priveşte soarta antrenorului Marius Lăcătuş şi a staff-ului său tehnic, aceasta rămâne sub semnul incertitudinii, până la întoarcerea primarului Gheorghe Nichita, care nu se află în localitate.
 
 
 
 
CSMS-catalog
 
Grahovac (5,5) – sigur în general, a avut şansă pe finalul meciului, când a fost salvat de bară şi apoi de Voicu.
Voicu (5,5) – a fost decisiv în minutul 86, când a salvat un gol ca şi făcut.
Mihalache (4,5) – câteva execuţii greşite.
Munteanu (4,5) – nu-şi găseşte siguranţa cu care obişnuise.
Vladu (5,5) – activ.
Novac (4,5) – în ciuda unor erori, a închis culoarele în start.
Bosoi (4) – fără realizări.
Dedu (4) – neclar.
Wesley (4) – ratări pe bandă rulantă.
Ciucur (4) – activ, însă neinspirat.
Pălimaru (4) – nu găseşte drumul spre gol.
Olah (4) – nu a adus nimic în plus.
Creţu (4) – multe erori şi o lovitură de cap periculoasă.
Călugăru a intrat în minutul 77.
 
 
 

Comentarii