Televiziunea Cinemaraton, dedicată filmului românesc, îşi va începe emisia joi

miercuri, 29 martie 2017, 16:30
2 MIN
 Televiziunea Cinemaraton, dedicată filmului românesc, îşi va începe emisia joi

Televiziunea Cinemaraton, dedicată filmului românesc, îşi va începe emisia joi cu pelicula “Declaraţie de Dragoste”, regizată de Nicolae Corjos, care va fi difuzată de la ora 20.00, postul urmând să includă în grilă aproximativ 1.000 de filme pe an, însoţite de comentarii, analize şi detalii de pe platourile de filmare.

Filmul “Declaraţie de Dragoste”, cu Teodora Mareş şi Adrian Păduraru în rolurile principale, va fi urmat de comedia “Despre oameni şi melci”, regizată de Tudor Giurgiu, de la ora 22.00, şi de drama “Flăcări pe comori”, semnată de Nicolae Mărgineanu, care va începe la ora 23.45.  Vineri, sunt programate, printre altele, filme precum “Cel mai iubit dintre pământeni”, “Nuntă în Basarabia”, ”Haiducii” şi “Haiducii lui Şaptecai”. Programul săptămânal complet poate fi consultat pe site-ul televiziunii, unde sunt publicate şi informaţii suplimentare din lumea filmului românesc. 

Sub deviza ”Cinemaraton – Povestea filmelor româneşti”, postul va mai transmite şi o serie de emisiuni tematice precum ”CineInterviu” – interviuri de câte 15 minute cu regizori, actori, critici de film şi de teatru, ”CineRezumat” – o scurtă prezentare precum şi punerea în context a filmului care va urma în program, şi ”CineŞtie” – emisiuni interactive unde vor fi testate cunoştinţele telespectatorilor în domeniul cinematografiei. “Vrem ca publicul Cinemaraton să retrăiască sau să descopere cu plăcere filmele româneşti dar şi să capete o imagine completă asupra contextului în care a fost realizat, a mijloacelor de producţie şi a mesajelor directe sau care abia răzbat din replici sau din atitudini. Înţelegem perfect roul educativ al televiziunii şi tocmai de aceea ne dorim să prezentăm nu doar producţia cinematografică în sine, ci şi pârghiile de a o înţelege”, a spus Dan Voicu, directorul televiziunii Cinemaraton.

Canalul Cinemaraton va fi disponibil gratuit clienţilor furnizorului de cablu AKTA şi, în funcţie de negocierea şi semnarea contractelor comerciale cu alţi distribuitori de programe audiovizuale, abonaţilor acestora. AKTA este brandul sub care operează Digital Cable Systems SA, companie care furnizează din 2005 servicii de televiziune prin cablu, internet şi telefonie clienţilor rezidenţiali şi de business. Compania operează, cu preponderenţă, în mediul urban mic şi rural, având ca arie de acoperire peste 3.000 de localităţi din 35 de judeţe. Cinemaraton, din Câmpulung Muscel (judeţul Argeş), a obţinut o licenţă audiovizuală pentru difuzarea naţională prin reţele de comunicaţii electronice de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), pe 13 septembrie 2016.

    

Comentarii