Tengarrinha, bombă răsuflată

sâmbătă, 24 iunie 2017, 01:43
4 MIN
 Tengarrinha, bombă răsuflată

 Anunţat a fi un mare transfer, Tengarrinha a plecat din cantonamentul de la Tiraspol. Oficiali ai clubului au încercat să ascundă informaţia, minţind că jucătorul este la analize în oraşul transnistrean. Caparco şi Vasile Gheorghe au trecut la Concordia Chiajna. Aseară, într-un meci amical, CSM – Şerif Tiraspol II 1-0, printr-un autogol

 
 
 
“Prin intermediul Fotbal Hebdo vom aduce jucători portughezi de top la Iaşi” a sunat una dintre promisiunile lui Adrian Ambrosie în momentul în care a preluat puterea la CSM Politehnica Iaşi. La puţin timp, cel care acum este preşedintele clubului anunţa că a dat o mare lovitură prin aducerea lui Bernardo David Mendes Salgueiro Campos Tengarrinha, un mijlocaş care şi-a făcut junioratul la Benfica Lisabona şi FC Porto şi care a trecut pe la nouă echipe.  Ultima a fost Boavista Porto (locul IX în prima ligă portugheză), la care fotbalistul despre care s-a spus că a avut probleme de natură medicală delicate a evoluat sporadic în sezonul trecut.
Adus la Iaşi cu mare pompă, Tengarrinha nu a jucat în primul test al verii, disputat în compania Petrocub Hânceşti, scor final 2-2. Motivul a fost simplu: portughezul era plecat deja din cantonamentul de la Tiraspol! Informaţia a încercat să fie ascunsă de club şi ieri, la amiază, ofiţerul de presă al clubului, Lucian Lucescu, aflat în cantonament cu echipa, a spus că fotbalistul este la Tiraspol, unde efectuează analize medicale. În schimb, după ce a aflat că informaţia este verificată, Ambrosie a recunoscut: “Tengarrinha a plecat din cantonament. El este în Portugalia, unde efectuează analize medicale. Dacă acestea vor fi în regulă, se va întoarce la echipă”.
Tot ieri, alţi doi jucători daţi afară în această vară de CSM Politehnica, Alessandro Caparco şi Vasile Gheorghe, şi-au găsit echipe, cei doi semnând cu formaţia Concordia Chiajna. Gheorghe a plecat cu regrete din Copou: “La Iaşi am trăit cele mai frumoase momente din carieră, plec cu fruntea sus. Am reuşit să fiu un om de bază, cifrele statistice spun că am ajutat echipa. Totdeauna voi ţine pumnii echipei Iaşului chiar dacă modul în care clubul s-a despărţit de noi m-a dezamăgit. Nu mă mai miră însă nimic în fotbalul nostru”. Caparco a ţinut să reţină doar momentele frumoase petrecute în Copou. “Iaşul va rămâne în sufletul meu, nu vreau să mă refer la modul în care am fost trataţi. Acum, mă concentrez la noua echipă” a spus italianul.
Reamintim, majoritatea jucătorilor la care Iaşul a renunţat au semnat cu alte echipe: Golubovic a ajuns la Mediaş, Răuţă la Voluntari, Ţigănaşu şi Ciucur la Timişoara. În plus, Böle a trecut la Ferencvaros iar Târşa la Botoşani. Un alt fotbalist care a contribuit anul trecut la câştigarea play-out-ului, Cătălin Ştefănescu, aşteaptă clarificarea situaţiei sale. “Eu aparţin de FCSB, aştept să văd ce decizie vor lua. Până atunci, mă pregătesc acasă, la Piatra Neamţ. Sper ca situaţia mea să se clarifice cât mai repede, pentru a nu rata pregătirea de vară, cum s-a întâmplat anul trecut” a spus jucătorul, care s-a referit şi la CSM Poli: “Iaşul mi-a dat enorm, sunt recunoscător acestei echipe şi acestui oraş. M-a ajutat într-un moment greu al carierei, i-am dat înapoi cât am putut eu. E mare păcat că acum s-a distrus echipa frumoasă de anul trecut. În opinia mea, dacă plecau 3-4 jucători şi erau aduşi alţii, mai valoroşi, Poli se putea bate la play-off. În condiţiile de acum, mi-e greu să cred că Iaşul are şanse la primele şase locuri, aşa cum e obiectivul”.
 
Victorie cu gaşca tânără
 
ieri CSM Poli a mai disputat un meci de verificare la Tiraspol, în compania formaţiei secunde a celor de la Şerif, care activează în eşalonul secund al Republicii Moldova. Rezultatul final a fost 1-0 (1-0) şi a fost stabilit ca urmare a unui autogol, apărut după o centrare a lui Danale. În prima repriză, Moldovan a trimis mingea în bară, iar în minutul 89 Brânză a parat un penalty, Bosoi fiind eliminat în acelaşi minut.
Informaţiile despre amical au fost postate pe pagina de facebook a clubului, care are drept fotografie de copertă o poză în care apar şi fotbalişti daţi afară în această lună, precum Ciucur, Ţigănaşu ori Voicu. Aceeaşi sursă a precizat că ieşenii au început meciul în formula Brânză – Tiago Almeida, Moisi, Sonea, Panţîru – Iosipoi (’32 – Dodan), Chelaru – Danale, Asăvoaei, Spătaru – Moldovan şi au mizat în actul secund pe Brânză – Tiago (’65 – osoi), Moisi (’75 – Mare), Sonea (’75 – Chelaru), Panţîru – Vremea, Cioinac – Platini, Pedro, Spătaru (’65 – Kizito) – Tito.  Cristea, Mihalache, Frăsinescu şi Boiciuc s-au antrenat separat.  Totodată, clubul a anunţat că un alt portughez adus în această vară, Andre Filipe Farias Marques, a părăsit cantonamentul, fiind accidentat.
Conform site-ului clubului, formaţia pregătită de Flavius Stoican va mai susţine în week-end alte două teste: astăzi, cu FC Zaria Bălţi (locul IV în prima ligă moldovenească) şi mâine contra campioanei de peste Prut, Şerif Tiraspol.
 
 
 
 
 

    

Comentarii