Tentativă inedită: a vrut să îşi ia zilele cu E-uri

vineri, 28 noiembrie 2014, 02:56
2 MIN
 Tentativă inedită: a vrut să îşi ia zilele cu E-uri

Femeia a înghiţit o cantitate mare de pulbere de metabisulfit de potasiu, aşa-numitul E224, un conservant ce face parte din categoria aditivilor alimentari foarte periculoşi pentru sănătate.

O femeie a încercat să se sinucidă cu pulbere de meta­bi­sulfit de potasiu, aditiv alimentar din categoria conservanţilor chimici, cunoscut cu numele de E224. După ce a ingerat aditivul, care face parte din categoria celor periculoase, pacienta a primit primele îngrijiri în Spitalul de Urgenţă din Bacău, însă, având în vedere că starea sa de sănătate se deteriora continuu, medicii au decis să o transfere la Iaşi.

Femeia a fost adusă de o ambulanţă la Spi­talul „Sfântul Spiridon“, iar acum se află internată la Cli­nica de Toxicologie a acestuia, fiind supravegheată în secţia ATI a unităţii medicale.

„Pa­cien­ta prezenta o intoxicaţie severă, veche de o zi jumate, pro­vocată de înghiţirea unei cantităţi considerabile dintr-o sticluţă de metabisulfit de po­tasiu, substanţă utilizată pentru diluţia şi clarificarea vinului. Pacienta a ajuns la noi cu arsuri grave pe căi aeriene de-terminate de această substanţă. Acum, ea este internată în stare gravă, este intubată şi ventilată mecanic, iar prognosticul în cazul de faţă este rezervat“, a spus prof. dr. Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“.

Medicul a mai precizat că oreliştii care i-au făcut bronhoscopia pacientei au fost uimiţi de arsurile grave cu care pa­cienta a ajuns la Iaşi. Me­ta­bisulfitul de potasiu se prezintă sub forma unei pulberi albe. Doza zilnică admisă pentru corpul uman este de 0,7mg/kg corp. Aditivul poate provoca pro­bleme persoanelor care su­feră de astm. În doze mari, poa­te provoca alergii sau probleme digestive grave.

 

Comentarii