Termo-Service încheie anul cu diminuări de venituri şi de profit

luni, 28 decembrie 2015, 02:54
1 MIN
 Termo-Service încheie anul cu diminuări de venituri şi de profit

Termo-Service va încheia anul 2015 pe profit, cu toate că veniturile societăţii subordonate Consiliul Local vor fi diminuate cu aproape un milion de lei.  

Consilierii locali vor dezbate mâine o rectificare a bugetului administratorului de imobile, respectiv scăderea veniturilor cu o sumă de peste 700.000 lei. Cele mai afectate capitole bugetare sunt cheltuielile cu personalul (491.000 lei) şi cele legate de bunuri şi servicii (260.000 lei).

„Diminuarea cheltuielilor de natură salarială (…) se justifică în primul rând încheierii activităţii unui număr de 46 de salariaţi, motivele fiind pensionare, încheierea perioadei determinate sau demisie şi au fost angajate doar un număr de 17 persoane”, se arată în referatul de specialitate aferent proiectului de hotărâre.

Potrivit sursei citate, o altă măsură de reducere a cheltuielilor salariale a constat în compensarea cu ore libere a orelor suplimentare de muncă. Reprezentanţii Termo-Service au explicat că diminuarea bugetului vine şi în contextul unei verificări a Curţii de Conturi care a vizat decizia unităţii de a include în venituri, în perioada iunie 2013 – aprilie 2014, a unor sume reprezentând penalităţi aferente asociaţiilor de locatari, preluate prin protocol şi evidenţiate contabil la înfiinţarea societăţii în 2001, în valoare de 866.000 lei. După diminuarea veniturilor, profitul net previzionat al Termo-Service pe anul în curs va ajunge la 127.000 lei.

 

Comentarii