Ţigări aduse cu funiile din Republica Moldova peste Prut

marți, 06 august 2013, 01:50
2 MIN
 Ţigări aduse cu funiile din Republica Moldova peste Prut

Poliţiştii de frontieră au avut mult de furcă cu traficanţii la finele săptămânii trecute. Cinci basarabeni s-au ales cu dosare penale pe tărâm românesc după ce au introdus în ţara noastră peste 55.500 de ţigări de contrabandă.

Moldovenii au împachetat ţigările în patru colete, pe care le-au legat de o funie pe care au tras-o în timp ce au înotat Prutul din ţara vecină până la Bivolari. „Asupra cetăţenilor au fost găsite patru colete, în care se aflau 2.775 pachete ţigări marca „Plugarul“, respectiv „MT“ cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de 16.302 lei, despre care au declarat că le-au trecut peste râul Prut cu ajutorul unei frânghii. Au fost anunţate autorităţile Poliţiei de Frontieră din R. Moldova cu privire la eveniment, care în urma activităţilor specifice desfăşurate au informat că au descoperit mai multe tipare de picior desculţ cu sensul de intrare – ieşire. Cei cinci cetăţeni din R. Moldova sunt cercetaţi sub aspectul sţvârşirii infracţiunii de contrabandă“, a precizat Alina Leonte, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

O altă captură de ţigări de contrabandă a oamenilor legii a fost la Sculeni, acolo unde un alt cetăţean basarabean, de 53 de ani, a intrat în ţară cu un Volkswagen Passat în care a ascuns 65.000 de ţigări. „În urma unui control amănunţit a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în compartimentul motor, în spătarul scaunelor din faţă (pe interior şi exterior), sub bancheta din spate, în locaşul roţii de rezervă, în aripile faţă şi spate, în rezervor care nu era conectat la sistemul de alimentare al motorului şi sub portbagajul autoturismului, într-un loc special amenajat prin montarea unui scut artizanal, cantitatea totală de 3.268 pachete ţigări , cu timbru de acciză R. Moldova, diferite mărci, în valoare totală de 9.804 lei“, a mai spus Alina Leonte.

Comentarii