Tinerii nemţi, tot nemţi

sâmbătă, 01 iulie 2017, 01:43
2 MIN
 Tinerii nemţi, tot nemţi
 
Germania a surclasat Mexicul cu 4-1 în semifinala Cupei Confederaţiilor
 
Reprezentativa Germaniei a învins, ieri, la Soci, cu scorul de 4-1, selecţionata Mexicului, şi s-a calificat în finala Cupei Confederaţiilor. Golurile au fost marcate de Goretzka (‘6) şi (‘8), Werner (‘59) şi Younes (‘90^1) pentru Germania, respectiv Fabian, în minutul 89 pentru Mexic. În finală, Germania va întâlni Chile, care a învins Portugalia la loviturile de departajare. Meciul pentru locul trei va avea loc duminică, la Moscova, iar finala mare se va disputa tot duminică, la Sankt Petersburg.
Nationalmannschaft a luat un avantaj aproape decisiv încă din primele zece minute ale partidei, când Goretzka a reuşit o dublă (‘6, ‘8), deschizând scorul cu o reluare plasată din marginea careului la centrarea lui Henrichs, pentru ca apoi să marcheze din nou, după o lansare excelentă venită de la Werner. Echipa antrenată de Joachim Löw a fost aproape de golul al treilea în min. 33, când Werner a tras la colţul scurt, dar Ochoa a salvat situaţia.  Ultimul sfert de oră al primei reprize a aparţinut mexicanilor, care şi-au creat mai multe situaţii notabile. Giovanni Dos Santos (‘32) a reuşit o intercepţie şi un şut din marginea careului, dar mingea s-a dus pe lângă ţintă. Portarul ter Stegen (‘33) a scos cu piciorul şutul lui Giovanni Dos Santos, iar apoi a apărat şi mingea trimisă cu capul de fratele acestuia, Jonathan Dos Santos. Chicharito Hernandez (‘35) a ratat o mare ocazie, reluând mingea peste portar, dar şi peste bară, după o pasă de la Giovanni Dos Santos. Herrera a executat o lovitură liberă de la circa 25 de metri (

‘39), dar ter Stegen a deviat peste transversală.

În repriza secundă, a urmat o perioadă bună a Germaniei, dar Werner (‘52), pe contraatac, a fost uşor dezechilibrat şi a tras din unghi prin faţa porţii. Draxler (55) a şutat de la 25 metri, din lovitură liberă, fără probleme pentru Ochoa, pentru ca Werner să ridice scorul la 3-0 (‘59), marcând simplu, în poarta goală, din centrarea lui Hector.  Intrarea lui Fabian a dat un impuls ofensivei mexicane, jucătorul având imediat un impact: a tras din unghi în plasa laterală (‘64), iar apoi a trimis pe lângă poartă (‘66). Finalul a fost destul de fierbinte, mexicanii marcând golul de onoare prin Fabian, cu un şut de la circa 30 de metri care l-a surprins pe portarul german. Campioana mondială a replicat imediat şi a înscris şi golul patru, prin Younes (‘90^1), care a finalizat cu un şut la colţul lung.

 

Comentarii