Dovadă de prostie crasă, ieri, într-o sală de judecată

Traficanţii care i-au tăiat unei fete organele genitale nu ştiu nici când s-au născut

joi, 07 noiembrie 2013, 02:50
2 MIN
 Traficanţii care i-au tăiat unei fete organele genitale nu ştiu nici când s-au născut

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi i-au audiat cu dificultate pe Florin Lăzăriuc, Gheor­ghe Buruiană şi Simona Valache dintr-un motiv de-a dreptul incredibil: doi dintre aceştia nu au ştiu când au fost născuţi. Cei trei sunt acuzaţi de trafic de minori şi viol după ce, timp de un an, au agresat sexual şi au obligat o adolescentă de 14 ani din Iaşi să cerşească în diferite zone ale Bucureştiului.
Întrebat ieri care este data naşterii sale, Lăzăriuc a precizat instanţei „că nu mai ţine minte asta“. Acelaşi răspuns la dat şi Simona Valache, care a precizat că nu ştie când s-a născut, însă ştie că „trebuie să facă 22 de ani.“

La final, după o pledoarie scurtă a avocatului din oficiu, doi dintre cei trei, întrebaţi dacă au ceva de spus, au precizat că sunt nevinovaţi şi că ar trebui eliberaţi, în timp ce Buruiană, întrebat despre faptele ca­re i se impută, a zis sec: „Ce să mai spun? Asta e!“

I-au tăiat zonele genitale minorei

Cei trei sunt acuzaţi de procurorii DIICOT că, în urmă cu un an, în perioada Sărbătorii de Sfânta Parascheva, au racolat o minoră de 14 ani căreia i-au spus că poate câştiga sume importante de bani în Bu­cureşti. Ajunsă acolo, fata a fost cazată într-un imobil insalubru de pe Calea Griviţei şi trimisă să cerşească în diferite zone al Ca­pitalei, în special în Gara de Nord. An­chetatorii au menţionat că cei doi bărbaţi ar fi violat-o pe adolescentă frecvent din oc­tom­brie 2012 şi până în octombrie 2013. Cu puţin timp înainte de a scăpa, minora a fost tăiată în zona organelor genitale de către Buruiană.

Cei trei indivizi fără scrupule sunt origi­nari din judeţul Botoşani locuind fără forme legale în Bucureşti. Ei au fost arestaţi la finele săptămânii trecute la scurt timp după ce anchetatorii au descins în imobilul în care aceştia îşi duc veacul în Capitală. Oamenii legii bănuiesc că aceştia ar mai fi exploatat şi alţi minori.

În ceea ce priveşte victima de la Iaşi, aceasta a scăpat din mrejele traficanţilor după ce a reuşit să fugă din Bucureşti şi s-a întors la Iaşi, la familie. Rudele, deşi au sesizat lipsa copilului de la bun început, au preferat să îl caute pe cont propriu, fără a anunţa Poliţia.

Comentarii