Traversare neregulamentară în Nicolina: Femeie spulberată după ce a coborât din tramvai

Daniela Ciocântă, în vârstă de 42 de ani, era în comă aseară.

marți, 05 septembrie 2017, 01:50
2 MIN
 Traversare neregulamentară în Nicolina: Femeie spulberată după ce a coborât din tramvai

O femeie în vârstă de 42 de ani se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost lovită de o maşină, imediat după ce a coborât din tramvai, în Nicolina. Accidentul a avut loc la ora 6.50, atunci când Daniela Ciocântă, în vârstă de 42 de ani, a încercat să traverseze strada, pe lângă trecerea de pietoni aflată pe şoseaua Nicolina, pe sensul dinspre CUG către Podu Roş.

După ce a traversat liniile de tramvai, femeia a fost luată pe sus, la propriu, de un autoturism Skoda, condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani. Femeia se află în prezent la spital, în comă, fiind lovită sever la cap: fractură craniană frontală cu înfundătură şi multiple fracturi la membrele inferioare. Cel mai probabil, victima se gră­bea să ajungă la serviciu, de vreme ce nu a aşteptat schimbarea semaforului în verde, şi a evitat trecerea de pietoni la câţiva metri. Poliţiştii au precizat că au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

„Poliţiştii au fost sesizaţi despre produ­cerea unui accident grav, în care victimă a fost o femeie în vârstă de 42 de ani, care a fost surprinsă şi accidentată în timp ce traversa neregulamentar. Şoferul a fost testat cu alcooltestul, iar rezultatul a fost negativ“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi. În urma impactului, autoturismul a fost avariat în proporţie de 10%. Victima a fost transportată iniţial la Spitalul de Neurochirurgie şi apoi a fost transferată şi internată la Spitalul „Sfântul Spiridon“. Pacienta este internată în stare gravă la Clinica de Ortopedie, cu supraveghere în ATI. „Femeia în vârstă de 42 de ani, victima unui accident rutier, a coborât din tramvai şi a fost lovită de un autoturism. Pacienta este intubată şi ventilată mecanic, prezintă hemoragie subarahnoidiană în cantitate mică, pete hemoragice, fractură condilo-occipital, fracturi costale stângi, fracturi gambe bilateral cominutive. Pacienta a ajuns în spital în şoc hemoragic“, a arătat profesorul Diana Cim­poeşu, medic-şef UPU-SMURD. (Andrei DÎSCA, Iulia CIUHU) 

Comentarii