De Sănătate

Punem punctul pe știi

Trei copii mici aduşi la spital după ce au băut alcool

sâmbătă, 06 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Trei copii mici aduşi la spital după ce au băut alcool

Trei copii cu vârste cuprinse între un an şi trei ani au ajuns în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi după ce au consumat, cel mai probabil din neatenţia părinţilor, băuturi alcoolice. 

În urma analizelor efectuate de medicii pediatri urgentişti, s-a confirmat că este vorba despre o intoxicaţie cu alcool etilic, aceştia prezentând alcoolemii între 33 mg/dl şi 35 mg/dl. Doi dintre aceştia sunt fraţi, iar celălalt este un prieten de-al lor cu care aceştia se jucau. Micuţii au fost aduşi de mamele lor la spital, care însă nu au putut să explice medicilor cum au ajuns copiii în această situaţie. „Copiii erau somnolenţi, iar în urma analizelor s-a confirmat supoziţia noastră clinică. Au fost internaţi, au trecut prin terapia clasică indicată în astfel de situaţii, perfuzie cu glucoză şi vitamine. Nu se ştie exact ce au consumat, probabil ceva dulce, de obicei copiii sunt sensibili la băuturile tari. Rugăm părinţii să fie mai atenţi, să nu lase băuturi alcoolice în preajma celor mici, pentru a evita astfel de cazuri care pun viaţa acestora în pericol“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic primar pediatru şi medic-şef UPU. 

Medicii mai spun că alcoolul consumat de copii este extrem de periculos deoarece poate da convulsii, mişcări necontrolate al corpului şi alte simptome care pot duce la stop cardiac. În acest sens, părinţii trebuie să aibă în vedere faptul că dacă un organism este mic, atunci efectul alcoolului este mai puternic faţă de aceeaşi cantitate de alcool dizolvată într-un organism mai mare, cum ar fi cel al unui adult. Reprezentanţii unităţii medicale au mai spus că au anunţat şi asistentul social al spitalului care a sesizat Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. 

Medicii se aşteaptă ca cei trei micuţi să mai rămână internaţi cel puţin trei zile, eventual maxim cinci zile în cazul în care vor interveni complicaţii. 

Comentarii