Trei interlopi cu greutate din Iaşi, la un pas de eliberare din Penitenciar

marți, 11 februarie 2014, 02:50
2 MIN
 Trei interlopi cu greutate din Iaşi, la un pas de eliberare din Penitenciar

Interlopii acuzaţi de DNA că au primit bani pentru a „cumpăra“ o sentinţă judecătorească pot părăsi închisoarea, au concluzionat judecătorii Tribunalului Iaşi. Decizia nu este definitivă.

Tribunalul Iaşi a decis să înlocuiască măsura arestării preventive în cazul lui Tiberiu Cristodorescu, Gheorghe Cla­pon şi Gheorghe Rusu cu cea a controlului judiciar. Dacă soluţia va fi menţinută de către instanţa superioară, cei trei interlopi, acuzaţi că ar fi primit 40.000 de euro de la o traficantă de persoane promiţându-i acesteia că ar putea influenţa un complet de la Curtea de Apel Iaşi, vor fi eliberaţi din Penitenciar. În timpul controlului judiciar, interlopii vor avea o serie de restricţii printre care şi interzicerea întâlnirii între ei sau cu martorii din do­sar. Procesul de trafic de influenţă al interlopilor ieşeni este în desfăşurare, la fiecare termen de judecată Palatul de Justiţie fiind împânzit de forţe de ordine.

Reamintim că, în acelaşi dosar, mai sunt ju­decaţi, pentru favorizarea in­fractorului, şi Costel Cor­duneanu şi fratele său Vasile Călin, acuzaţi că ar fi încercat să determine denunţătoare să îşi schimbe declaraţia. Urmă­torul termen va fi pe 17 februarie. Interlopii sunt acuzaţi de trafic de influenţă după ce, spun procurorii DNA, ar fi primit 40.000 de euro de la denunţătoarea Mihaela Moisă promiţându-i acesteia că vor determina un complet de judecată de la Curtea de Apel Iaşi să îi înjumătăţească şi suspende condiţionat o condamnare. Între timp, Mihaela Moisă a obţinut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României stărmutarea dosarului în care este acuzată de trafic de persoane. Ea va fi judecată la Su­ceava.

Comentarii