Trei pentru un balon

joi, 30 octombrie 2014, 02:44
2 MIN
 Trei pentru un balon

Cristiano Ronaldo, Neuer şi Robben sunt favoriţi la câştigarea trofeului “Ballon d’Or”

 
 
Portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid), germanul Manuel Neuer şi olandezul Arjen Robben (ambii Bayern München) sunt consideraţi anul acesta favoriţi la câştigarea trofeului Balonul de Aur, trofeul atribuit de FIFA şi revista France Football celui mai bun fotbalist al planetei.  Într-un sondaj pe această temă realizat de site-ul de specialitate goal.com în rândul editorilor săi din întreaga lume, Cristiano Ronaldo, câştigătorul de anul trecut trofeului, s-a clasat pe primul loc, cu 24 de voturi, reuşind să-i devanseze pe Manuel Neuer, portarul naţionalei Germaniei, campioana mondială din acest an (13 voturi), şi pe Arjen Robben, atacantul selecţionatei Olandei (11 voturi). Pe data de 1 decembrie, Federaţia Internaţională de Fotbal urmează să anunţe numele celor trei finalişti, care vor fi prezenţi pe 12 ianuarie la Gala FIFA Balon d’Or de la Zürich, în cadrul căreia va fi dezvăluit numele câştigătorului trofeului.
 Antrenorul echipei spaniole de fotbal Real Madrid, italianul Carlo Ancelotti, a răspuns ieri unei declaraţii făcute de Joseph Blatter, preşedintele FIFA, potrivit căruia Balonul de Aur ar trebui să fie câştigat de Manuel Neuer". "Mă surprinde ceea ce a spus preşedintele, dar este imposibil să-i închizi gura preşedintelui FIFA", a răspuns Ancelotti când a fost întrebat în legătură cu opinia lui Blatter. Antrenorul italian nu este de acord că favoritul de anul acesta trebuie să fie portarul campion mondial cu Germania şi a apreciat că portughezul Cristiano Ronaldo, câştigător al Ligii campionilor şi al Cupei Spaniei, a fost peste toţi.
Problema este că Joseph Blatter s-a pronunţat în favoarea lui Manuel Neuer în legătură cu totul altă situaţie, anume cea de la Mondialul de fotbal din Brazilia, unde s-a arătat surprins că trofeul Balonul de Aur, altul decât cel la care se referă Ancelotti a fost decernat de Comitetul Executiv al FIFA lui Lionel Messi. Într-o conferinţă de presă la Moscova, marţi seara, Joseph Blatter, şi-a arătat surprinderea faţă de această alegere, adăugând că favoritul lui pentru acel trofeu a fost portarul german Manuel Neuer. Prin această ieşire, Carlo Ancelotti a reamintit, dintr-o confuzie, evident fără să vrea, votanţilor la viitoarea anchetă pentru Balonul de Aur, că anul acesta s-a disputat cea mai importantă competiţie fotbalistică din lume, Cupa Mondială, că pentru prima oară o selecţionată europeană a cucerit titlul pe terenul adversarilor sud-americani şi că, în fine, jucătorul lui, Cristiano Ronaldo, a ratat complet turneul (AGERPRES)
 

Comentarii