Trump consideră că i se datorează scuze pentru acuzaţiile privind Rusia

luni, 26 iunie 2017, 20:30
2 MIN
 Trump consideră că i se datorează scuze pentru acuzaţiile privind Rusia

Preşedintele american Donald Trump a criticat luni lipsa de dovezi în ancheta privind presupusa implicare a Rusiei în alegerile din SUA şi a apreciat că ar trebui să i se prezinte scuze pentru acuzaţiile care îl vizează, relatează AFP.

„După patru luni în care au privit Rusia cu lupta, au zero ‘înregistrări’ de colaborare a oamenilor lui T (Trump – n.r.)”, a scris preşedintele pe Twitter, făcând referire la un argument prezentat de tabără sa, potrivit căruia nu există nicio dovadă tangibilă a unei colaborări cu Rusia în cursul campaniei prezidenţiale. „Nu a existat nici colaborare, nici obstrucţionare. Mi se datorează scuze”, a adăugat el. De asemenea, Trump a repretat atacurile la adresa predecesorului său, Barack Obama, căruia îi reproşează nu a făcut „nimic” împotriva ingerinţei ruse.

Potrivit Washington Post, CIA l-a avertizat pe Obama din august 2016 că spargerea serverelor Partidului Democrat au fost ordonate de preşedintele rus Vladimir Putin, pentru a-I face rău democratei Hillary Clinton şi a-l ajuta pe Donald Trump pentru alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie.
 

“Motivul pentru care preşedintele Obama nu a făcut NIMIC în legătură cu Rusia, după ce a fost informat de CIA de ingerinţă este pentru că a crezut că va câştiga Clinton şi nu voia ‘să facă valuri’”, a mai scris Trump ep Twitter. „Nu s-a ‘înecat’, a colaborat sau obstrucţionat, iar acest lucur nu le-a făcut niciun bine nici democraţilor, nici lui Hillary Corupta”, a adăugat el.  

 

Comentarii