Tupeu de ex-deputat: Boldea se plânge de durata procesului

miercuri, 03 decembrie 2014, 02:57
2 MIN
 Tupeu de ex-deputat: Boldea se plânge de durata procesului

Fostul parlamentar Mihail Boldea, judecat la Curtea de Apel Iaşi pentru fapte de înşelăciune, este nemulţumit de modul în care se desfăşoară procesul său.

Ex-deputatul a introdus zilele trecute o contestaţie privind durata procesului său, considerând că judecătorii tergiversează soluţionarea cauzei. Nemulţumirea lui Boldea este paradoxală având în vedere că acesta s-a sustras urmăririi penale în perioada premergătoarea arestării sale, atunci când a fugit în Africa.

Curtea de Apel Iaşi urmează să soluţioneze contestaţia lui Boldea pe 8 decembrie, iar dacă aceasta se va dovedi întemeiată, potrivit noului Cod de Procedură Penală, judecătorii vor stabili termenul la care instanţa să soluţioneze dosarul.

Mihail Boldea este judecat la Iaşi din vara anului 2012, fiind acuzat de iniţiere a unui grup infracţional şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave a ajuns la Curtea de Apel Iaşi ca urmare a unei cereri de strămutare înaintate de fostul parlamentar.

În acelaşi dosar mai sunt cercetate alte 18 persoane, acuzaţiile fiind şi de complicitate la înşelăciune sau fals. Boldea este acuzat că ar fi pus pe picioare o reţea specializată în fraude imobiliare, care ar fi produs un prejudiciu de aproximativ un milion de euro. După ce a fost pus sub urmărire penală, gălă­ţeanul şi-a dat demisia din Parlamentul Româ­niei, acolo unde a ajuns în 2008.

Înainte de a fi ajuns în fotoliul de deputat, Mihail Boldea a fost avocat în Baroul Galaţi, pe lista sa de clienţi aflându-se mai multe persoane controversate. Alături de fratele său, Valentin, şef al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Mihail Boldea este cercetat într-un alt dosar, instrumentat tot de DIICOT Galaţi, care încă nu a fost trimis instanţei. În acest al doilea dosar, cei doi fraţi Boldea sunt acuzaţi că ar fi jonglat cu câteva contracte publice şi ar fi creat un prejudiciu de 450.000 de euro.

Comentarii