De Business

Punem punctul pe știi

Turkish Airlines, tot mai aproape de o aterizare la Iaşi

miercuri, 01 aprilie 2015, 01:50
3 MIN
 Turkish Airlines, tot mai aproape de o aterizare la Iaşi

Surse din mediul de afaceri local dau ca sigură o cursă regulată Iaşi – Istanbul în viitorul apropiat. Contactaţi de "Ziarul de Iaşi", reprezentanţii Turkish Airlines au evitat un răspuns tranşant.

Sunt şanse mari ca din acest an Iaşul să aibă o cursă directă, de linie, cu Istanbul. În mediul ieşean de business se vehiculează informaţia că Turkish Airlines este în negocieri avansate cu Aeroportul Iaşi în vederea operării unei curse regulate către fosta capitală imperială. Jurnaliştii „Ziarului de Iaşi” au luat legătura cu Ali Genç, Senior Vice President-Media Relations al liniilor aeriene din Turcia, trimiţându-i acestuia o solicitare în format electronic pentru a verifica informaţiile vehiculate pe piaţa ieşeană de profil. Ne-au scris înapoi reprezentanţii departamentului relaţii cu presa din cadrul companiei, iar răspunsul acestora lasă loc de interpretări, neinfirmând categoric speculaţiile. “Vă rugăm să ţineţi cont că încă nu a fost luată o decizie de către Comitetul Director în această privinţă. Mai mult decât atât, în cazul în care o astfel de decizie este luată de către Comitetul Director, avem obligaţia să o anunţăm pe piaţa de capital, în scopul de a ne informa toţi acţionarii. Atât timp cât nu avem o astfel de decizie pe moment, nu putem răspunde la întrebările dumneavoastră”, au răspuns oficialii Turkish Airlines. Ulterior, a fost trimisă o solicitare similară şi lui Temel Kotil, CEO-ul companiei, doar că, până la închiderea ediţiei, nu am primit răspuns.

Totuşi, potrivit unor surse de la Aeroport, coroborate cu informaţiile obţinute din zona agenţiilor de turism din municipiu, operatorul turc este mai aproape ca niciodată de Iaşi. Primele informaţii publice privind o posibilă cursă de acest gen au apărut cu mai bine de doi ani în urmă, în luna februarie 2013. Atunci, cu prilejul anunţării noilor rute Tarom, ce legau Iaşul de oraşe precum Londra, Torino şi Bologna, conducerea Aeroportului Iaşi spunea presei că se poartă discuţii cu Turkish Airlines. „Urmărim în continuare să inaugurăm o cursă Iaşi-Paris, poate în toamnă, iar în acest moment vă pot spune că sunt în discuţii cu Turkish Airlines în vederea operării unei curse Iaşi-Istanbul“, spunea atunci Marius Bodea, directorul Aeroportului. Ulterior, timp de aproape un an, s-a aşternut liniştea privind acest subiect. În luna ianuarie a anului trecut, Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean, a reaprins însă fitilul. “Suntem în discuţii cu nemţii de la Lufthansa pentru Frankfurt. Am trimis documentele şi aşteptăm răspunsul. Pentru Istanbul discutăm cu Turkish Airlines. După ce finalizăm lucrările, pista nouă va permite orice şi nu mai avem restricţii”, afirma şeful CJ în cadrul unei emisiuni televizate. Înfiinţată în anul 1933, Turkish Airlines este compania aeriană naţională a Turciei, baza principală a companiei este fiind la Atatürk International Airport. Compania operează o reţea de transport de pasageri pe cale aeriană în 219 de oraşe internaţionale şi 42 din Turcia. În prezent, la Turkish Airlines lucrează circa 12.000 persoane, iar flota companiei este formată din 264 de avioane.

 

Comentarii