UAIC va afla până în octombrie dacă primeşte bani pentru renovarea a trei cămine

marți, 22 august 2017, 01:50
2 MIN
 UAIC va afla până în octombrie dacă primeşte bani pentru renovarea a trei cămine

Conducerea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi speră să obţină un răspuns până la începutul anului universitar cu privire la proiectul depus la Ministerul Dezvoltării Regionale care prevede reabilitarea celor trei cămine nemodernizate din Complexul „Titu Maiorescu“ – C6, C7 şi C8. 

Conducerea UAIC a depus încă din octombrie un proiect pentru care a prezentat periodic documente pentru a obţine validarea. „Suntem încă în curs de evaluare, ni s-au mai solicitat o serie de documente care se referă la extrasele de carte funciară şi rămânem în continuare optimişti. Cred că până la începerea anului universitar vom avea răspunsul. Vorbim de modernizare prin fonduri naţio­nale, fiindcă în ceea ce priveşte fondurile europene competiţia nu a fost încă demarată“, a precizat prof.dr. Mihaela Onofrei, ordonatorul de cre­dite al UAIC. Modernizarea căminelor C6, C7 şi C8 ai presupune lucrări de consolidare, reabilitare a structurii, a pereţilor, a canalizării, a conductelor sau reabilitarea termică, fiind una dintre cele mai mari acţiuni de modernizare interprinse de universitate de la şantierul deschis la Căminul C5 din acelaşi complex.

„Este o investiţie foarte importantă în contextul în care avem în faţă lucrări la o serie de clădiri unde nu s-au mai făcut de peste 40 de ani reparaţii capitale. Sunt investiţii pe care trebuie să le facem“, a mai declarat prof.dr. Mihaela Onofrei. Conducerea universităţii aşteaptă şi ca, în momentul în care proiectul ar urma să fie declarat eligibil, să vadă suma pe care o vor primi pentru a putea identifica sursele de finanţare ca să acopere sume necesară cofinanţării.

Consultând mai mulţi specialişti în domeniu, pentru reabilitarea unui astfel de cămin sunt implicate sume care pot ajunge la 2, chiar 2,5 milioane de euro pentru o singură clădire, dacă se efectuează lucrări de consolidare şi de mobilare ulterioară. Astfel, investiţia pe care a pus-o la cale Universitatea „Cuza“ ar implica sume de bani cuprinse între 6 şi 7,5 milioane de euro, cotă-parte din această sumă, dacă proiectul se aprobă, urmând a fi suportată din veniturile UAIC. 

 

 

Comentarii