Ucigaşul copilului din Costuleni ar fi în Germania. Băieţelul a avut mâna ruptă

miercuri, 30 septembrie 2015, 01:57
2 MIN
 Ucigaşul copilului din Costuleni ar fi în Germania. Băieţelul a avut mâna ruptă

Procurorii ieşeni colaborează cu autorităţile nemţeşti pentru a-l identifica pe suspect, un bărbat de 44 de ani.

Anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au solicitat sprijinul omologilor din Germania pentru a-l identifica pe bărbatul despre care se presupune că l-a ucis pe copilul de zece ani din localitatea Covasna. Procurorii au aflat în urma unei anchete complicate, în cadrul căreia au fost audiate zeci de persoane, că principalul suspect ar fi părăsit ţara imediat după comiterea faptei. Până ieri, nu existau însă indicii cu privire la motivul pentru care suspectul, originar din Bucureşti, de 44 de ani, l-ar fi ucis pe băiat.

Alexandru Andrei Agape a fost dat dispărut în luna iunie a acestui an, la câteva zile după ce părinţii săi au sesizat că acesta nu a mai venit acasă. Sute de persoane, printre care săteni, poliţişti sau jandarmi au încercat identificarea băiatului, însă fără a avea sorţi de izbândă. Dupã o perioadă în care căutările au eşuat, ancheta a fost preluată de că­tre procurori care au deschis dosar penal pentru omor. Cercetările au fost începute asupra faptei, în urma unor audieri şi a unor probe adunate de către anchetatori aceştia identificând suspectul. 

La finele săptămânii trecute, un bărbat din Covasna, comuna Costuleni, a mers la cules nuci, în afara localităţii. În dreptul unei râpe foarte adânci, bărbatul a observat trupul descompus al băiatului. Cadavrul acestuia era acoperit cu o pă­tură în timp ce capul cu un sac de iută. Martorul a sunat la 112, iar poliţia a ajuns la faţa locului pentru cercetări. În scurt timp a ajuns şi un procuror criminalist care a preluat cazul. „Victima a fost descoperită într-o râpă cu vegetaţie foarte înaltă. Urmeazã a fi efectuate expertize pentru a se descoperi cauza decesului“, a precizat, Carmina Pascal, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

În urma efectuării necropsiei, medicii legişti au descoperit o fractură de antebraţ la băiat precum şi mai multe leziuni ce ar fi putut fi comise în timpul crimei. Urmează însă să fie efectuată analiza anatomo-patologică pentru informaţii mai detaliate. Alexandru provine din­tr-o familie săracă şi obişnuia să lucreze la o stână din comună. Minorul a fost crescut de bunica sa, care spune că era un „băiat cuminte care nu a făcut rău nimănui“.

CITIŢI ŞI:

ŞOCANT! Băiat de 10 ani UCIS, băgat în sac şi aruncat în râpă la Costuleni

Copilul era dispărut de acasă din luna mai. Corpul a fost găsit într-o râpă.

Comentarii