UMF acordă 14 burse de cercetare asistenţilor şi şefilor de lucrări

marți, 13 august 2013, 01:50
2 MIN
 UMF acordă 14 burse de cercetare asistenţilor şi şefilor de lucrări
Vor putea intra în competiţie persoanele care au publicate cel puţin două articole în reviste ISI cu factor de impact cumulat de minim 1.

Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) intenţionează să stimuleze cercetarea din instituţie printr-o competiţie internă de proiecte. Astfel, 14 asistenţi sau şefi de lucrări angajaţi cu normă întreagă au şansa de a deveni directori de proiect pe o perioadă de 18 luni.
Sprijinul financiar acordat de UMF este de 5.000 de euro pentru fiecare program de cercetare, iar criteriul minim de performanţă este reprezentat de două articole originale publicate în reviste ISI cu factor de impact cumulat de minim 1. „UMF, prin acest tip de proiecte, urmăreşte susţinerea cercetării ştiinţifice în vederea obţinerii de rezultate competitive pe plan naţional şi internaţional şi cu potenţial de transfer tehnologic în aria social-economică”, arată reprezentanţii universităţii.
De asemenea, conducerea mai urmăreşte creşterea capacităţii tinerilor cercetători de a candida cu succes la instrumente de finanţare naţionale, europene şi internaţionale. Cadrele didactice au răgaz până la mijlocul lunii septembrie pentru a elabora planul proiectului, aplicaţiile fiind aşteptate la Registratura UMF în perioada 16 – 27 septembrie. După verificarea eligibilităţii şi depunerea eventualelor contestaţii, urmează analiza în comisie a proiectelor depuse. Senatul este cel care trebuie să valideze rezultatele – cel târziu pe 6 decembrie – şi să le comunice.
Alocarea granturilor se realizează pe facultăţi, fiind acceptate doar acele proiecte care vor bifa cel puţin 90 de puncte din cele 100 de pe barem. Zece granturi au fost împărţite echitabil între facultăţi, – 5 la Medicină, 2 la Medicină Dentară, 2 la Farmacie şi 1 la Bioinginerie -, iar patru vor fi adjudecate de proiectele cele mai bine clasate conform punctajului, indiferent de facultate.
În ceea ce priveşte activitatea de cercetare de la instituţia ieşeană, ultimul raport al rectorului Vasile Astărăstoae surprinde progresele făcute pe această latură. De exemplu, în 2012 a fost înregistrată o creştere a numărului de aplicaţii la competiţii internaţionale. Aceeaşi tendinţă este observată şi în cazul numărului de lucrări apărute în publicaţii cotate ISI şi BDI, cât şi în reviste din baze de date internaţionale – 979, faţă de 916 în 2011.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii