UMF vroia să achiziţioneze complexul Arena Tătăraşi, dar s-a răzgândit

joi, 12 decembrie 2013, 02:50
2 MIN
 UMF vroia să achiziţioneze complexul Arena Tătăraşi, dar s-a răzgândit

Universitatea nu a mai depus ofertă pentru achiziţia blocurilor din complexul ridicat parţial lângă Lidl Tătăraşi. Administratorul judiciar al complexului a primit totuşi trei oferte şi este posibil ca instituţia de învăţământ superior să iasă din cărţi.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi nu a mai depus ofertă pentru achiziţionarea complexului de blocuri Arena Tătăraşi. Casa de Insolvenţă Transilvania (CIT), ad­ministratorul judiciar al complexului, a încheiat la data de 5 decembrie procesul de negociere directă, iar până la termenul limită de depunere a ofertelor UMF nu şi-a exprimat dorinţa de a achiziţiona blocurile, deşi anterior îşi declarase interesul prin con­ducerea instituţiei. „Noi nu am depus oferta pentru că, analizând toate datele, am descoperit o serie de probleme litigioase la care casa de insolvenţă, deşi am cerut, nu ne-a trimis lămuriri. Problema momentan este a lor. Dacă se va încheia licitaţia acum, aceasta este situaţia. Dacă pe viitor vor exista rezolvări ale acestor probleme noi vom fi interesaţi, la următoarea licitaţie, când lucrurile vor fi făcute cu respectarea le­gislaţiei. Repet, am cerut nişte lămuriri dar nu am primit niciun răspuns şi am decis să nu ne implicăm“, a precizat prof.dr. Vasile Astărăstoae, rectorul UMF.

În urma informaţiilor obţinute de către „Ziarul de Iaşi“, ar exista un număr de trei ofertanţi care şi-au arătat interesul pentru achiziţionarea complexului la data încheierii licitaţiei. Însă procedurile de negociere nu au început încă. „Pentru procedura de negociere directă pentru achiziţionarea Tătăraşi Arena au fost depuse trei oferte iniţiale de participare. Ur­mătorul pas este depunerea ofertelor îmbunătăţite şi a garanţiilor, însă termenul limită pentru această fază a procesului nu a fost încă stabilit“, au precizat oficiali ai Casei de Insolvenţă Transilvania.

CITIŢI ŞI: Complexul „Arena Tătăraşi“ ar putea deveni proprietatea UMF

Reamintim că, în primă fază, UMF Iaşi nu putea participa la licitaţie pentru că avea blocate soldurile pentru investiţii şi a cerut un aviz din partea Minis­terului Finanţelor pentru deblocarea acestora. Altfel nu ar fi putut depune garanţia necesară după depunerea ofertelor iniţiale. Momentan, firma Tătăraşi Arena, prin care Red Management controla lucrările, a intrat în insolvenţă, existând mai mulţi creditori, printre care şi Volksbank. Complexul trebuia să fie compus din şapte blocuri de apartamente, fiecare dintre ele de zece etaje, construit pe o suprafaţă mai mare de 10.000 de metri pătraţi. Momentan, sunt executate lucrările în proporţie de 80% la trei dintre clădiri.

Comentarii