Un deceniu de puşcărie după ce şi-a ucis fratele din cauza moştenirii

vineri, 21 noiembrie 2014, 02:53
2 MIN
 Un deceniu de puşcărie după ce şi-a ucis fratele din cauza moştenirii

Victima locuia în casa părintească, pe care criminalul a incendiat-o înainte de crimă.

Un bărbat de 42 de ani acuzat de omor calificat a fost condamnat ieri la zece ani de închisoare de către Tribunalul Iaşi. Petrea Albu, din loca­litatea Trifeşti, şi-a ucis fratele în ur­ma unor certuri legate de moştenirea părintească. Potrivit anchetatorilor, fapta a avut loc pe 11 august, atunci când Albu şi-a lovit fratele cu un cuţit în zona pieptului.

Procurorii notează că victima, Mihai Albu, locuia singură în casa părintească după ce mama sa a decedat. Mihai Albu a avut de-a lungul timpului mai multe conflicte cu fratele său din cauza averii. În ziua crimei, fiind în stare de ebrietate, Petrea Albu a incendiat casa părintească, focul fiind stins de pompieri.

„Revenind la locuinţa sa, inculpatul şi-ar fi exprimat intenţia de a-l ucide pe fratele său, fiind împiedicat iniţial să pună în aplicare această decizie de către concubina lui. La scurt timp însă, profitând de faptul că aceasta era preocupată de alte activităţi gospodăreşti, inculpatul a luat un cuţit, a mers la locuinţa victimei, pe care a lovit-o o singură dată cu cuţitul în piept“, au precizat procurorii.

Mihai Albu a reuşit să meargă la familia vecină pentru a cere ajutor, dar, înainte de a ajunge Ambulanţa la locul indicat prin apelul 112, el a decedat. Procurorii au precizat că, în urma necropsiei, s-a stabilit că moartea a survenit în urma plăgii înjunghiate toracice. Sentinţa nu este definitivă.

Comentarii