Un elev şi o studentă, luaţi pe sus de şoferii care nu i-au văzut pe zebră în Copou

miercuri, 13 mai 2015, 01:59
2 MIN
 Un elev şi o studentă, luaţi pe sus de şoferii care nu i-au văzut pe zebră în Copou

O studentă de 21 de ani şi un elev au ajuns la spital, răniţi în accidente diferite.

Trecerile de pietoni din Copou devin tot mai periculoase pentru pietoni. Luni seara şi ieri-dimineaţă, un copil şi o studentă au ajuns la spital după ce au fost loviţi pe treceri. Luni, o tânără în vârstă de 21 de ani care traversa bulevardul Carol, în zona străzii Coşbuc, mai jos de stadion, a fost acroşată de un taxi care circula dinspre Fundaţie către Liceul Sportiv. Şoferul taximetrului a încercat să evite pietonul, intrând pe sensul opus de circulaţie, dar l-a acroşat.

„Accidentul a avut loc în jurul orei 18.30, când şoferul unui autoturism echipat taxi, în vârstă de 41 de ani, nu a acordat prioritate de trecere un pieton angajat regulamentar în traversarea străzii şi l-a acroşat uşor. Tânăra lovită a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale. În acest caz a fost deschis un dosar penal. Şoferul a fost testat şi nu consumase alcool“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Un alt accident a avut loc tot în zonă, în faţa Liceului Sportiv, ieri-dimineaţă, în jurul orei 9. Atunci, un un elev care ieşise de la antrenament a intenţionat să traverseze strada. Şoferiţa unuui autoturism Skoda Octavia, care circula dinspre Universitatea „Cuza“ către rond Agronomie nu i-a acordat prioritate şi l-a trântit de asfalt. Norocul victimei a fost că şoferiţa nu circula cu viteză. Pietonul a fost transportat la spital de un echipaj de la ambulanţă şi este în afara oricărui pericol. Şoferiţa a fost testată cu alcooltestul, dar nu consumase alcool.
 

Comentarii