Un ieşean în conducerea Radioului public. A ratat la mustaţă şefia instituţiei!

vineri, 29 septembrie 2017, 01:50
1 MIN
 Un ieşean în conducerea Radioului public. A ratat la mustaţă şefia instituţiei!

Alexandru Muraru a fost votat de Parlament în conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune, ca membru titular al Consiliului de Administraţie, pentru un nou mandat de patru ani. Consiliul de Administraţie al SRR numără 13 membri titulari şi asigură conducerea Societăţii, îndeplinind numeroase atribuţii care decurg din lege şi din alte acte normative sau proceduri interne, precizează un comunicat primit la redacţie. 

Aleşii l-au preferat pe Georgică Severin pentru funcţia de preşedinte-director general, contracandidat fiindu-I Alexandru Muraru. „SRR are nevoie urgentă de integritate, de profesionalizare, de depolitizare reală şi de un echilibru financiar care să-i asigure performanţa pe piaţa media. Fiind cel mai mare trust media din România, cu aproape 2.200 de salariaţi, sute de colaboratori şi un buget anual de aproape 400 de milioane de lei, SRR trebuie să aibă rezultate pe măsură. Fiind la al doilea mandat încredinţat de plenul Parlamentului pentru a face parte din conducerea SRR, cred că am experienţa şi totodată datoria, împreună cu alţi membri ai Consiliului de Administraţie, de a milita pentru stoparea abuzurilor, a imixtiunilor editoriale şi a arbitrarului, atât de des întâlnite în audiovizualul public românesc“, a declarat Muraru.

Prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Iaşi, Alexandru Muraru este doctor în Ştiinţe Politice, cercetător şi profesor asociat în Ştiinţe Politice la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza“. În declaraţiile de avere depuse în 2016 şi 2017, Alexandru Muraru declara venituri de la SRR în valoare de 35.942 lei.

Comentarii