De Business

Punem punctul pe știi

Un investitor din Turcia ar putea prelua o parte din Siretul Paşcani

Compania Baskangenç Tekstil Tic San Ltd Şti este înfiinţată în oraşul Bursa în anul 1972.

vineri, 09 ianuarie 2015, 02:50
2 MIN
 Un investitor din Turcia ar putea prelua o parte din Siretul Paşcani

Jumătate din salariaţii de la Siretul Paşcani sunt salvaţi in extremis de la şomaj. Aşa susţine Benone Mihuţ, liderul de sindicat al salariaţilor al fostei Întreprinderi de Tricotaje şi Perdele. HH Decostore Hotel, firmă înregistrată în Capitală, va prelua angajaţii din confecţii, 150 la număr, cu aprobarea Capital Insol, lichidatorul din dosarul Siretul SA.

Înregistrată din decembrie 2012, HH Decostore Hotel are ca domeniu principal de activitate comerţul cu amănuntul al textilelor, în magazine specializate, iar în ultimul bilanţ, pe anul 2013, a declarat afaceri de circa 121.000 lei. Reprezentanţii firmei bucureştene au fost zilele trecute la Paşcani, unde au negociat cu muncitorii viitoarele drepturi salariale. “Este o firmă privată acum, care le oferă aceleaşi salarii, de 1.080 lei, fără sporuri, mai puţine zile la concediul de odihnă. Ca exemplu, dacă aveau până acum 30, noul angajator propune 21 de zile, ce există ca legislaţie în Codul Muncii. Cei din confecţii spun că este puţin, şi trebuie să mai negociem. Vor aceeaşi salarizare ca înainte”, a declarat Mihuţ în urmă cu două zile unei publicaţii din Paşcani.

 
Programul de concedieri aproape s-a finalizat la fosta glorie a industriei ieşene, salariaţii primind deciziile de la reprezentanţii lichidatorului, a mai susţinut Mihuţ. Totuşi, sunt veşti îmbucurătoare şi pentru angajaţii de la Tricotaje şi Finisaj ai firmei Siretul SA, intraţi de curând în şomaj. Reprezentanţii unei societăţi turceşti din oraşul Bursa sunt interesaţi să cumpere din active şi să ofere un loc de muncă foştilor salariaţi de pe segmentul Tricotaje şi Finisaj. Este vorba despre Baskangenç Tekstil Tic San Ltd Şti, societate de textile înfiinţată în 1972 în oraşul Bursa, prima capitală a Imperiului Otoman, actualmente al patrulea mare oraş al Turciei. “Este mare păcat. Eu lucrez aici de 30 de ani şi pot să vă spun că au plecat oamenii acasă cu lacrimi în ochi. Aşteptăm oferte în acest moment. Au fost discuţii cu investitori din Turcia, din oraşul Bursa, interesaţi să preia personal”, ne-a indicat liderul de sindical de la Siretul Paşcani.
 

 

Comentarii