Un localnic din Târgu Frumos s-a trezit cu ditamai tir-ul la uşă, în curte

luni, 09 octombrie 2017, 01:50
2 MIN

Vremea ploioasă şi neatenţia au provocat accidente rutier peste medie, în weekend. Duminică dimineaţă, în jurul orei 11, un tir s-a răsturnat în curtea unei case din Târgu Frumos, imobilul aflându-se pe marginea drumului european. 

Din primele informaţii, se pare că şoferul camionului greu nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, respectiv ploaie, şi a derapat în rigola drumului, apoi a pătruns în curtea imobilului. Poliţiştii au precizat că tir-ul a provocat doar distrugeri materiale.
 
„În urma accidentului au rezultat doar pagube materiale iar şoferul camionului, în vârstă de 49 de ani, a fost sancţionat contravenţional“, a precizat Adina Lupu, din cadrul Poliţiei Iaşi. Un alt accident a avut loc în jurul orei 14.30, şi a fost provocat de un şofer care se afla sub influenţa alcoolului. Şoferul unui autoturism Opel, în vârstă de 51 de ani, în timp ce ieşea de pe o stradă secundară, pe bulevardul C.A. Rosetti, nu a oferit prioritate de trecere unui autoturism Renault, care nu a putut frâna eficient şi din cauza ploii. Acesta din urmă circula dinspre Podul de Fier şi se îndrepta către Popricani, având prioritate.
 
„Şoferul nu a acordat prioritate autoturismului Renault şi a intrat în coliziune cu acesta. În urma accidentului au fost rănite uşor două persoane, dintre care o femeie cu un copil. În acest caz a fost deschis un dosar penal“, a precizat Adina Lupu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi. La faţa locului au intervenit două echipaje medicale de tip B2 cu asistent medical ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi care au acordat îngrijiri medicale victimelor. „O fetiţă în vârstă de nouă ani a suferit o fractură la nivelul membrului inferior stâng, fiind transportată la Spitalul de Copii «Sf. Maria». Cealaltă victimă, o femeie de 20 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral, era conştientă, fiind ulterior transportată la Spitalul de Neurochirurgie“, a precizat Nicolai Pralea, asistent medical principal şi purtător de cuvânt al SAJ Iaşi. (Andrei DÎSCĂ, Mădălina OLARIU)

Comentarii