Un meci pentru cinci puncte

sâmbătă, 12 martie 2016, 02:43
3 MIN
 Un meci pentru cinci puncte

 

Astăzi, de la ora 14:00, pe stadionul “Emil Alexandrescu” din Iaşi, are loc întâlnirea România – Germania din cadrul Cupei Europene a Naţiunilor la rugby
 
 
După victoria reconfortantă a “stejarilor”  de acum două săptămâni, contra Rusiei, în meciul disputat tot la Iaşi (scor, 30-0), iubitorii de rugby sunt aşteptaţi astăzi la Iaşi la un nou meci al naţionalei, contra Germaniei, un adversar mult mai lejer decât cel din partida anterioară. Desfăşurată, ca de obicei, pe o perioadă de doi ani, Cupa Europeană a Naţiunilor, se află în faţa penultimei etape, iar disputa pentru trofeu se dă între Georgia şi România. În prezent, gruzinii au un avans de cinci puncte în clasament, dar în timp ce „stejarii” pot recupera acest avans printr-o victorie cu bonus (patru eseuri înscrise), georgienii joacă un meci foarte dificil, la Krasnoiarsk, împotriva Rusiei. Indiferent de ce se va întâmpla în acest meci, lupta pentru locul I se va da în ultima etapă, pe 19 martie, în întâlnirea directă de la Tbilisi.
Aflată pe ultimul loc cu şase puncte (tot atâtea cât şi Portugalia), formaţia Germaniei urmăreşte evitarea retrogradării în eşalonul inferior, numai că speranţeie nemţilor se leagă de etapa viitoare, când vor primi vizita Spaniei. În întâlnirea de la Iaşi se va derula retragerea marelui jucător pornit de la Bârlad, Ovidiu Toniţa, care va juca titular în linia a III-a.
Staff-ul tehnic al naţionalei de rugby a României a efectuat cinci modificări în formula de start pentru meciul de sâmbătă cu Germania din Cupa Europeană a Naţiunilor. Astfel, în prima linie, Eugen Căpăţână va începe partida din postura de taloner, apoi în linia a doua apare ca noutate Marius Antonescu, iar în linia a treia este de remarcat prezenţa lui Ovidiu Toniţa ca flanker. În ce priveşte compartimentul de trei sferturi, Adrian Apostol va începe meciul ca ”aripa”, iar Ionuţ Botezatu va fi fundaşul echipei. Echipa va fi condusă în teren de căpitanul Stelian Burcea.
Echipa României: Pristaviţă, Căpăţână, Pungea – Popârlan, Antonescu – Toniţa, Lucaci, Burcea – Calafeteanu, Rose – Shennan, Vlaicu, Kinikinilau, Apostol – Botezatu. Rezerve: Rădoi, Dico, Rusu, van Heerden, Gorcioaia, Bratu, Melniciuc, Ioniţă.  (N.G.)
 
 
Intrarea liberă la stadion
 Într-o conferinţă de presă care a avut loc ieri, primarul interimar Mihai Chirica a anunţat că şi la această partidă intrarea va fi liberă. „Echipa României a reuşit să relanseze rugbiul. Mă bucur că acest lucru s-a întâmplat la Iaşi, e un motiv de mândrie locală. Mândria noastră a fost cu atât mai mare pentru că victoria a fost împotriva Rusiei la scorul de 30-0”, a spus Chirica. La rândul lui, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Haralambie Dumitraş, a susţinut că „Stejarii” se simt ca acasă la Iaşi, inclusiv pentru faptul că „mai mulţi rugbişti au plecat din această zonă”. „Celor din echipa Germaniei le doresc un meci frumos, de care să-şi aducă aminte toată viaţa”, a fost mesajul lui Dumitraş. Căpitanul echipei naţionale de rugby, Stelian Burcea, a subliniat că Germania îşi joacă ultima şansă pentru a rămâne în Cupa Europeană a Naţiunilor. „Am avut o săptămână perfectă, cu antrenamente foarte bune. Obiectivul nostru este să câştigăm, sunt convins că vom pleca cu amintiri foarte plăcute de la Iaşi şi că nu vom dezamăgi publicul ieşean. Cu siguranţă vom revnei la Iaşi”, a adăugat Burcea. (A. A.)

    

Comentarii