Un nou căpitan la CSM Politehnica Iaşi: Andrei Cristea

marți, 04 iulie 2017, 01:43
4 MIN
 Un nou căpitan la CSM Politehnica Iaşi: Andrei Cristea

Andrei Cristea va purta banderola în sezonul viitor. Jucătorul a fost rezervat când s-a referit la obiectivul anunţat de conducere, calificarea în play-off. Preşedintele Adrian Ambrosie s-a hazardat iarăşi, anunţând că vizează ca echipa să aibă 3 000 de abonaţi!. Anul trecut, CSM a avut 400 de abonaţi. Astăzi, de la ora 18:00, va avea loc un meci amical, în Copou, cu Ştiinţa Miroslava.

CSM Politehnica Iaşi a efectuat ieri primul antrenament oficial în Copou de la instalarea noului antrenor, Flavius Stoican. Înainte de şedinţa de pregătire, tehnicianul a repetat, într-o conferinţă de presă, multe dintre ideile prezentate în interviul publicat ieri de “Ziarul de Iaşi”: “Sunt mulţumit de cantonamentul de la Tiraspol, unde s-a lucrat foarte intens. Principalul adversar al nostru este timpul. Primul obiectiv este să facem aici o familie. Mă bazez pe cei patru rămaşi din lotul de anul trecut, Cristea, Frăsinescu, Mihalache, pe care mi i-am dorit foarte mult şi pe Bosoi, un jucător venit mai târziu de care sunt încântat, pe străinii veniţi, care au calitate şi pe jucătorii tineri în care am încredere că pot fi jucători de bază, Moisi, Chelaru, Danale, Boiciuc sau Moldovan. La capitolul achiziţii, principalul post descoperit este cel de fundaş stânga. Chiar dacă după calculele specialiştilor nu suntem o echipă de luat în seamă, şi acest lucru cred că este normal, cred că putem reuşi lucruri măreţe. Sper să începem cu dreptul campionatul, indiferent de adversarul pe care-l vom întâlni”.

Conducerea clubului a anunţat că noul căpitan de echipă va fi Andrei Cristea. Fotbalistul s-a arătat onorat de rolul primit: “Este o foarte mare mândrie pentru mine să fiu căpitanul acestei echipe. Mă responsabilizează şi mai mult. Cu toţii ne dorim să avem un an minunat. Pentru asta, e nevoie de răbdare, şi-i rog pe suporteri să o aibă, pentru că jucătorii noi au nevoie să se integreze atât cu oraşul cât şi cu fotbalul românesc, uşor-uşor să înveţe limba, pentru că e foarte important pentru ei şi de multă, multă muncă. Mai multe cred eu că ar trebui să demonstrăm pe teren, pentru că orice fotbalist este caracterizat după ceea ce face şi mai puțin după ceea ce vorbeşte”. Cristea s-a arătat ponderat atunci când a venit vorba de obiectivul anunţat, calificarea în play-off: “E cam devreme să discutăm despre obiectiv. Suntem la începutul lunii iulie, nu ştim la ce nivel sunt celelalte echipe. Pe parcurs ne vom da seama unde putem ajunge”.

În schimb, preşedintele clubului, Adrian Ambrosie, primul care a anunţat că obiectivul echipei este calificarea în play-off, a lansat o nouă declaraţie hazardată: “Anul trecut am avut 1 000 de abonaţi, dintre care 400 au fost plătitori. Acum, avem în plan dinamizarea activităţii de marketing. Targetul nostru este să ajungem la 3 000 de abonaţi!”

Şeful executivului ieşean care a spus că în două săptămâni a învăţat foarte multe de la mentorii săi, încercând să pună în practică sfaturile pe care le-a primit, a mai spus că dorinţa lui este ca echipa să devină o forţă în fotbalul românesc. Pentru aceasta, Ambrosie spune că urmăreşte trei obiective: “Primul este crearea unei echipe competitive. Pentru aceasta, am lucrat cu foarte mare atenţie la transferuri, aducând şapte jucători buni din fotbalul portughez, mulţi din echipe naţionale. Din păcate, Tengarrinha nu a mai venit, el fiind diagnosticat cu leucemie. Al doilea obiectiv este stabilirea unei strategii de marketing şi comunicare, care să aducă şi sponsori la echipă, unul dintre cei vizaţi fiind Palas. Al treilea obiectiv este atragerea suporterilor lângă echipă”.

Preşedintele a avut şi ieri dificultăţi în a explica politica de efectiv din această vară şi distanţa dintre promisiunile făcute, de aducere a unor fotbalişti de top şi cărţile de vizită ale noilor achiziţii şi nu a explicat clar cum va fi echilibrat financiar clubul, care mai are de achitat peste 7 milioane de lei pentru a ajunge pe zero: “Am achitat o parte din datorii, 2,2 milioane lei, din banii primiţi de la Fundaţia Sportului Ieşean. Banii pe care-i vom primi în această lună din drepturile TV nu vor acoperi datoriile pe care le mai avem: 430 000 de euro pentru primele de obiectiv, 500 000 reprezentând TVA, un milion de lei impozit pe profit, 300 000 de lei către furnizori şi altele. Sperăm să atragem sponsori şi să beneficiem de fonduri de la Fundaţia Sportului Ieşean după rectificarea din luna iulie, existând posibilitatea ca Primăria să aloce sportului până la 5% din buget”.

În această săptămână, CSM Politehnica va mai disputa două meciuri amicale. “Astăzi, de la ora 18:00, vom juca în compania Ştiinţei Miroslava. Dacă vremea va fi bună, vom juca pe terenul mare. În caz contrar, pe terenul II. Sâmbătă vom juca în compania Daciei Brăila” a spus Ambrosie. Testul cu Dinamo Kiev, de luni, rămâne încă sub semnul întrebării.

CSM Poli continuă să caute jucători pentru completarea lotului, unul dintre cei aflaţi în vizor fiind Andrei Sin, care a evoluat ultima dată la ASA Târgu Mureş.

Altfel, un alt jucător la care Iaşul a renunţat în această vară, Daisuke Sato, şi-a găsit echipă. Filipinezul a semnat cu AC Horsens, formaţie din prima ligă daneză. Astfel, dintre cei 14 fotbalişti plecaţi după terminarea sezonului 2016-2017, în care CSM s-a clasat pe primul loc în play-out, doar Grahovac nu este acum sub contract. Ceilalţi au angajamente cu echipă de primă ligă sau, în cazul lui Ciucă, cu o pretendentă la promovare, UTA.

Comentarii