De Business

Punem punctul pe știi

Un nou magazin de materiale se pregăteşte să îşi deschidă porţile la Iaşi

luni, 06 iunie 2016, 01:50
3 MIN
 Un nou magazin de materiale se pregăteşte să îşi deschidă porţile la Iaşi

In aproximativ o lună magazinul Baumax va fi transformat în Leroy Merlin. Aici îşi vor desfăşura activitatea 100 de persoane. Terenul este închiriat de la Moldoplast, societate aflată în portofoliul omului de afaceri Michael Nseir.

 

Concurenţa pe piaţa materialelor de construcţii şi a articolelor de bricolaj din Iaşi se înteţeşte. Transformarea fostului magazin de bricolaj Baumax sub brandul Leroy Merlin se apropie de final. Surse apropiate afacerii spun că, cel mai probabil, inaugurarea oficială a magazinului de lângă CET Iaşi va avea loc în cel mult o lună. Leroy Merlin a demarat campania pentru recrutarea de personal pentru magazinul din Iaşi încă din luna octombrie a anului trecut, şi, potrivit datelor vehiculate în mediul de business, pentru retailerul francez vor lucra în locaţia din zona Tudor Vladimirescu aproximativ 100 de angajaţi. Deschis în noiembrie 2009, fostul magazin Baumax din Iaşi a fost ridicat pe un teren ce aparţine societăţii Moldoplast, închiriat de retailer de la omul de afaceri Michael Nseir, iar lucrările de construcţie au fost realizate în mare parte de firma Fene Grup (redenumită între timp Engeko – n.red.), deţinută de Relu Fenechiu. Contactat de „Ziarul de Iaşi”, Michael Nseir a precizat că, la fel ca şi în cazul Baumax, a închiriat terenul respectiv pe o perioadă însemnată de timp către Leroy Merlin. „Terenul a fost închiriat pentru o perioadă de 10 ani”, a declarat omul de afaceri. Înainte de începerea lucrărilor pentru transformarea magazinului, unitatea avea o suprafaţă totală de 13.700 de metri pătraţi şi era deservită de o parcare supraterană de circa 340 de locuri.

 
„Expansiunea preţurilor mici”
 
În urmă cu aproape doi ani, retailerul austriac de bricolaj Baumax a vândut către grupul francez Adeo, proprietarul magazinelor Leroy Merlin, cele 15 magazine pe care le deţinea în România, printr-o tranzacţie în acţiuni. Ulterior, după ce afacerea a primit undă verde de la Consiliului Concurenţei, compania franceză de bricolaj a început treptat să transforme fostele magazine Baumax în unităţi sub propria marcă. Primele două magazine din Moldova care au fost inaugurate de Leroy Merlin sunt situate în Suceava şi Bacău, ambele fiind deschise în luna mai 2016 a acestui an. „Zona Moldovei este o zonă în care credem şi care deţine un mare potenţial de dezvoltare în viitor. Astfel, pentru a susţine expansiunea preţurilor mici pe piaţa de bricolaj, deschiderea din Suceava va fi urmată de altele, în viitorul apropiat, tot în această regiune”, a declarat în urmă cu două luni Frédéric Lamy, directorul general al Leroy Merlin România, citat de „Monitorul de Suceava”.
 
 Operaţiunile ar putea fi extinse în mediul online

 

În afară de inaugurarea magazinului din Iaşi, retailerul va mai deschide până la finele acestui an şi o locaţie în municipiul Timişoara. Concomitent, compania ţinteşte extinderea operaţiunilor în mediul online, ca modalitate de a acoperi şi piaţa de profil din oraşele mai mici unde retailerul nu deţine momentan magazine. „Nu credem în magazinele din oraşele mici deoarece în general oamenii pleacă de acolo. Dar vrem să ne extindem pe online. Momentan nu ştim exact ce va fi, e-commerce, de ridicat din magazin sau distribuţie, dar vom merge în online. Momentan avem sistem de livrare a produselor la preţuri convenabile”, a declarat Lamy într-un interviu acordat publicaţiei de business „Ziarul Financiar”. Potrivit celor mai recente date raportate la Finanţe, valabile pentru anul 2014, atunci când retailerul avea doar două magazine pe piaţă, firmele Leroy Merlin România şi Leroy Merlin Bricolaj au înregistrat afaceri cumulate de 45,1 milioane de euro.  

 

 

Comentarii